Přehled podzimních televizních anime sérií 2016

Za okny začalo býti poněkud pošmourno, škaredo a sychravo, a to znamená jediné – opět přišel podzim. Netřeba však věšet hlavu, znamená to totiž také, že přichází další sezóna. Naše redakce si pro vás připravila již tradiční přehled toho, na co se v následujících třech měsících můžete těšit.

V přehledu získalo své místo 46 klasických televizních sérií, které následuje 20 sérií s krátkou stopáží. Na výběr je toho opravdu hodně, takže si jistě každý najde nějaký ten kousek, u kterého si rád vypije hrnek horkého čaje/kávy/svařáku či studeného piva. Jak je již zažitým zvykem, v přehledu jsou zahrnuty pouze televizní série, nedočtete se o žádných OVA, filmech či speciálech. Kromě novinek a pokračování na televizních obrazovkách z letní sezóny zůstaly tři série, a to Saiki Kusuo no Psi Nan, DAYS a PUZZLE & DRAGONS X.

Samozřejmě nemůže chybět ani informace o tom, které kousky jsou nejvíce očekávány u japonského publika. V anketě serveru Charapedia se na prvním místě umístilo pokračování sportovního anime Haikjú!! o dva hlasy následované pátou řadou anime Nacume Júdžinčó Go. Na třetím místě se s přibližně o 150 hlasy méně umístilo také pokračování, tentokrát anime Hibike! Euphonium. Na co se těší členové naší redakce si můžete přečíst níže.

You Say: Júri!!! na LEDĚ! Neunikne mi pokračování Hibike! Euphonium od KyoAni. Veřejnoprávní NHK opět zafinancovala zajímavé animované projekty – originální ClassicaLoid a především Sangacu no Lion podle skvělé stejnojmenné předlohy. Dále mne nemine Fune o Amu. Flip Flappers se vyplatí sledovat už jenom pro režiséra Ošijamu Kijotaku a návrháře postav/předního režiséra animace Kodžimu Takašiho, kteří k projektu přitáhnou spoustu dalších zajímavých jmen. Televizní událostí sezóny se však stane Júri!!! na LEDĚ od týmu mangaky Kubo Micuró, režisérky Jamamoto Sajo a návrháře postav/předního režiséra animace/animátora Hiramacua Tadašiho.
Mirator: Nejvíce se těším na Šúmacu no Izetta, protože se jedná o originální počin (= není to omezované předlohou) a podle upoutávek má fakt pěknou animaci. Dále je pro mě povinností Hibike! Euphonium 2, neboť první série se mi velice líbila. Zajímavě pak určitě vypadá i 3-gacu no Lion a Occultic;Nine.
Ximara: Nevím, co se poslední době děje, ale trpím neskutečným nedostatkem času, z letní sezóny se mi zatím povedlo dokoukat jenom jednu sérii. Tak jako tak mě toho v přehledu moc nezaujalo. Vypadá to tedy, že vyzkouším pouze Occultic;Nine, nejen kvůli příběhu, ale i kvůli tvůrcům.

A na co se tuto sezónu budete dívat vy? Pokud vám nějaká anime série v přehledu chybí, neváhejte se ozvat.

190080 Heybot!

BN Pictures
V zemi Nedžigadžima žijí Hebot a Nedžiru. Ti sbírají roztodivné šrouby, s jejichž pomocí se mohou účastnit zvláštních bitev. Cílem těchto potyček je vymyslet a přednést co nejlepší vtip.
191065 Digimon Universe: Appli Monsters

Toei Animation
V době chytrých mobilních zařízení každý používá nějakou tu aplikaci, která mu usnadní život. V prostředí takovýchto aplikací ovšem žijí Appmoni, které záměrně nakazila nejmocnější umělá inteligence v síti, Leviathan, virem, který Appmony nutí nabourávat se do všech systémů v blízkosti. Do cesty se jim postaví Shinkai Haru, jemuž se z datové sféry podařilo zhmotnit Gatchmona.
187469 Time Bokan 24

Tatsunoko Production
Tokio si žil jako relativně spokojený student, dokud ho nepřijali do výboru pro ochranu časoprostoru. Zde se dozví, že historie, o které se učil ve škole, je zcela smyšlená a skutečnost se měla jinak. Společně s Karen se tedy vydají do minulosti, aby zjistili, jak se události opravdu odehrály.
192040 Bloodivores

Creators in Pack
Před šedesáti lety zasáhla lidstvo zvláštní vlna nespavosti, kvůli které nemůže celý týden spát. Část populace dočista přišla o rozum. Další část se pokusila vytvořit protilátku, ovšem vedlejší účinky proměnily testovací subjekty v upíry. Po čase došlo k válce mezi lidmi a upíry. Nyní se začíná psát příběh Mi Liua, syna člověka a upíra.
189901 Bubuki Buranki: Hoši no Kjodžin

Sanzigen
Jen co se Kazuki Azuma po deseti letech vrátil do Japonska, napadla a zajala ho skupina ozbrojených mužů. Chlapce naštěstí zachrání jeho dávná kamarádka Asabuki Kogane. Podařilo se jí to díky zvláštní oživlé zbrani zvané Bubuki, kterou nosí na pravé paži. Azuma zjistí, že je také jedním z těch, co dokáží ovládat Bubuki, a tak se i se svými čtyřmi společníky vydává na cestu za oživením obra Ómaie, který by jej mohl zavést zpět na nebeský ostrov, odkud chlapec pochází.
191068 Šúmacu no Izetta

Ajia-dou
Příběh se odehrává v Evropě během druhé světové války, přičemž na mapě Evropy se nachází několik fiktivních států a magie zde není nic neobvyklého. Příběh začíná v roce 1939, kdy Německo zaútočilo na své sousedy a rozpoutalo druhou světovou válku. V roce 1940 došlo i na německý útok na malé alpské knížectví Elystadt. Tomu vládne mezi lidmi populární blonďatá Fine, jež je zároveň jednou ze dvou protagonistek. Zachránit knížectví a její vládkyni před obsazením se pokusí druhá protagonistka, poslední z rodu čarodějek, rusovlasá dívka se jménem Izetta.
190513 Www.Working!!

A-1 Pictures
Příběh je markantně podobný známějšímu dílu a odehrává se v jiné restauraci řetězce Wagnaria. Hlavní hrdina Higašida Daisuke si najde práci jako číšník, avšak obsluha restaurace, v níž začne pracovat, je plná hodně zvláštních lidí.
190395 Nacume Júdžinčó Go

Shuka
Anime vychází z mangy kreslířky Midorikawy Juki, mezi jejíž další díla patří jednosvazkový příběh Hotarubi no Mori e a romance Akaku Saku Koe. První jednorázovka představující Nacume Júdžinčó vyšla v roce 2003. Námět posléze autorka rozvedla v plnohodnotnou sérii v závěru roku 2004. Ve středu dění stojí chlapec Nacume Takaši, který se snaží osvobodit duchy spoutané tajemnou knihou.
188946 Mahó Šódžo Ikusei Keikaku

Lerche
Knihy jsou zasazeny do světa, kde existuje online hra umožňující vybraným dívkám (jedna z desetitisíc) stát se čarodějkami v reálném světě. To jim zlepšuje jak jejich fyzické schopnosti, tak dává i speciální magické schopnosti. Nicméně v jedné čtvrti se stane, že se čarodějkami stane hned šestnáct dívek. Vznikne tedy zprvu nevinná soutěž, jejímž cílem je zredukovat počet čarodějek na polovinu. Nicméně pravidla soutěže se postupně stupňují, až jde nakonec účastnicím o holé přežití.
191307 ViVid Strike!

Seven Arcs Pictures
Nové anime je dalším příspěvkem do rozsáhlého univerza Nanoha série, která započala v roce 2004 televizní sérií Mahó Šódžo Lyrical Nanoha. Posledním vydaným kouskem byla loni Mahó Šódžo Lyrical Nanoha Vivid.
184486 Uta no Prince-sama: Madži Love Legend Star

A-1 Pictures
Mužští idolové se vracejí v celé své kráse. Již čtvrtá animovaná řada bude opět sledovat osudy zaběhlých i nových skupin chlapců, na něž je radost pohledět.
188961 Tiger Mask W

Toei Animation
Ve světě zápasení se najednou zjevili dva muži s tygří maskou. První zápasník zdědil masku a zápasnické umění po původním tygřím zápasníkovi z let minulých. Původ druhého je nejasný. Oba si podmanili zápasnický svět. Jednou budou muset stanout proti sobě a ačkoliv jsou v ringu protivníci, oba mají stejný cíl – rozprášit tajnou organizaci, která tahá za nitky v zápasnickém světě.
192037 Cardfight!! Vanguard G Next

TMS Entertainment
Další série představí opět nové karty, nové přátele i nepřátele.
188337 Kidó Senši Gundam: Tekkecu no Orphans 2

Sunrise
Příběh seriálu je zasazen tři sta let po velké válce Země s Marsem. Vyslankyně Cordelia se vydává na modrou planetu s cílem vyjednat svobodu pro město Chryse, jež je na Marsu okupováno vojáky Země. O její ochranu se stará společnost CGS, jejímiž členy jsou i Mikazuki Augus a Orga Itsuka. Cordelia i její konvoj je však napaden organizací zvanou Gjallarhorn, čehož se k dezerci rozhodne využít Orga. On i Mikazuki se tak dostávají do nového konfliktu. Aby odvrátil Gjallarhornský útok, nasedne Mikazuki do pilotovatelného robota ze staré války zvaného Gundam Barbatos.
188142 Show by Rock!! #

Bones
Protagonistkami příběhu jsou členky skupiny Plasmagica, které se chtějí dostat mezi hudební špičku. Vedoucí skupiny je Cyan, jež se obléká ve stylu gothic lolita a která na první pohled zaujme svými kočičími oušky. Mezi další členky patří například Čuču s králičíma ušima, na mobilu závislá Retoree nebo mimozemská ovce Moa. Společně soupeří s ostatními skupinami, které rovněž mají svůj unikátní styl.
188244 Magic-kjun! Renaissance

Sunrise
Umění, které dokáže inspirovat, se promění v magii, což dokáže svět řádně ocenit. Proto vznikly školy, kde umělci studují a rozvíjejí své dovednosti. Do jedné takové školy nastupuje i Aigasaki Ohana, která zde kromě studia zažije i středoškolskou romanci. A možná že ne jenom jednu!
190508 Tóken Ranbu: Hanamaru

Douga Koubou
Píše se rok 2205 a skupina zlosynů se snaží „opravit“ historii k obrazu svému. V cestě jim však stojí parta kluků – ochránců historie. Ti jsou schopni vdechnout neživým předmětům život. Seriál bude sledovat jejich všední i nevšední dobrodružství.
182077 12-Sai. Čičča na Mune no Tokimeki 2

OLM
Název by se dal přeložit jako Dvanáctiletí: Tlukot droboučkého srdce a zcela zhrnuje zápletku tohoto díla. Jeho hlavní hrdinkou bude dvanáctiletá základoškolačka Hanabi, která začíná prožívat první lásky a změny pomalu přicházející s pubertou.
187844 Kaitó Joker 4

Shin-Ei Animation
Již třetí pokračování původního seriálu z roku 2014 se opět věnuje mistrnému zloději Jokerovi, pro jehož dlouhé prsty není žádný poklad nedosažitelný. Policie i nejlepší detektivové světa jsou na něj krátcí. Copak se nenajde nikdo, kdo by mu zatopil pod kotlem?
189949 Stella no Mahó

Silver Link
Hlavní hrdinkou příběhu je prvačka na střední škole, Honda Tamaki. Ta se rozhodne, že se stane členkou školního kroužku, jenž se zaměřuje na tvorbu her nejrůznějšího druhu. Jak to u čtyřpanelovek bývá, toto rozhodnutí ji přivede do spousty zajímavých a pro čtenáře zábavných situací.
188805 Idol Memories

Seven Arcs Pictures
V budoucnosti roku 2035 pokročila technologie virtuální reality natolik, že si lidé mohou z pohodlí domova užívat nepředstavitelných světů. Společně se vzestupem této technologie pokročila i popularita idolů, kteří jsou teď svým fanouškům ještě blíž. Seriál bude sledovat šestici dívek, které začínají jako nadějné idoly.
187995 Šakunecu no Takkjú Musume

Kinema Citrus
Základoškolačky Cumudžikaze Kojori a Kamija Agari se rozhodnou vstoupit do kroužku dívčího stolního tenisu a oddat se souteživosti sportu. Jenomže to nebude jenom tak, zvláště když se zdá, že mají studentky z vyšších ročníků o kolečko víc… nebo míň!
189276 TRICKSTER: Edogawa Rampo „Šónen Tantei-dan“ jori

TMS Entertainment, Shin-Ei Animation
Celý projekt nebude zahrnovat pouze animovaný seriál, ale i mangu, divadelní představení a hraný film. Děj bude inspirován sérií detektivních příběhů spisovatele Edogawa Rampy. Seriál převedl případy Akeči Kogoróa do kontextu moderní doby.
191052 Sóšin Šódžo Matoi

White Fox
Píše se rok 2016 a spokojená základoškolačka Sumeragi Matoi si přivydělává v místní svatyni. Děvče vychovávali její prarodiče, ovšem jsou to tři měsíce, co byla opět svěřena do péče svého otce, a tak se zdá, že si Matoi konečně začne užívat radosti všedních dní. Dívka se ve svatyni skamarádila s Kusanagi Jumou, jejíž rodina o svatyni pečuje. Když se děvčata jednoho dne vracejí ze školy do svatyně, přivítá je scenérie poničené svatyně a bezvládných těl Jumiiných rodičů. Matoiin otec, povoláním policejní detektiv, se okamžitě pouští do vyšetřování a podaří se mu zajistit svědka. O tom se ovšem nedá říci, že by byl tak docela při smyslech. Juma jakožto dědička svatyně se pustí do rituálu vymítání, jenomže co se nestane. Namísto Jumy získá nadpřirozené schopnosti exorcismu Matoi, která se musí pustit do vymítání zla, aby se mohla vrátit ke svému běžnému životu.
189824 Nanbaka

Satelight
Za předlohou stojí kreslíř Futamata Šó, který svou mangu načal v roce 2013. Kapitoly jsou zveřejňovány skrze aplikaci Comico, načež jsou po čase publikovány v tradičních tištěných svazcích. Ve středu dění stojí čtveřice odsouzenců, kteří se dostávají do sporů s dozorci věznice. Tím se rozpoutávají komediální trampoty, jimž nechybí ani dávka akce.
189320 Hibike! Euphonium 2

Kyoto Animation
Protagonistkami příběhu jsou členky školního žesťového klubu, který se každý rok v soutěžích dostával až do celonárodního kola, ale několik posledních let se mu moc nedařilo. To se ale má změnit díky striktním pravidlům nového poradce.
179001 BUNGOU STRAY DOGS 2

Bones
V hlavních rolích se nám představí postavy, které jsou odrazy převážně japonských spisovatelů. Ti se však ve světě, o němž bude anime vyprávět, nevěnují ani tak psaní jako spíše vyšetřování záhad ve vlastní detektivní agentuře. A kdyby se náhodou dostali do nebezpečí, je každý spisovatel obdařen odlišnou zvláštní schopností. Můžeme se těšit na jména jako Dazai Osamu, Nakadžima Acuši, Edogawa Rampo, Mijazawa Kendži, Akutagawa Rjúnosuke a další.
189675 Brave Witches

Silver Link
Bojová jednotka s děvčaty oděnými od pasu dolů pouze v kalhotkách se vrací! Tentokrát ovšem s jinými členkami, než jsme byli zvyklí. Nováčci si ovšem akce užijí dosytosti.
189327 Júri!!! on ICE

MAPPA
Krasobruslař Kacuki Júri se po několika letech tréninku a závodění v Detroitu vrací do své rodné země. Na Júriho stále doléhá tlak z největší porážky jeho života, kdy nedokázal japonský tým dovést k prvnímu místu. Je téměř rozhodnut s krasobruslením skončit, ale něco v něm stále hlodá, aby pokračoval. Shodou náhod narazí na Viktora Nikiforova a Jurije Plisetskyje. Viktor byl vždy Júriho krasobruslařským ideálem a vzorem. Po svém setkání jsou všichni tři závodníci odhodláni vydat ze sebe v následující Grand Prix vše. I Júri, který si řekl, že to na profesionální úrovni zkusí ještě jednou a naposledy.
186733 FLIP FLAPPERS

Studio 3Hz
V hlavní roli budeme sledovat dívku jménem KoKona, která žije u své babičky. Tato zaskočená dívenka jednoho dne narazí na hyperaktivní Papiku, čímž se rozpoutá dobrodružství této dvojice. Jejich úkolem je cestovat do odlišné dimenze, kde se ukrývají magické krystaly, s jejichž pomocí lze splnit mnohá přání. Když se děvčátka na své výpravě dostanou do nebezpečí, jeden z těchto krystalů zazáří a pomůže dvojici se proměnit.
190037 Keidžo!!!!!!!!

Xebec
Připravte se na děvčata v plavkách, jelikož celý svět žije sportem Keidžo, který spočívá v tom, že se dvě dívky snaží vytlačit jedna druhou z kruhového ringu. Děje se tak na plošině zavěšené nad vodou, takže poražená zápasnice se pořádně zmáčí.
190422 ALL OUT!!

MADHOUSE, TMS Entertainment
Za předlohou stojí kreslířka Amase Šiori, jejíž dílo začalo vycházet v závěru roku 2012. Doposud bylo vydáno osm sborných svazků. Svazek osmý vyšel jak v regulérní edici, tak v limitované verzi, k níž bylo přibaleno zvukové CD, kde se poprvé v akci představí hlasové obsazení hlavních rolí. Hrdinou mangy je Gion Kendži, který se skamarádí s Iwašimizuem Sumiakim a rozhodne se po jeho vzoru vstoupit do školního ragbyového týmu.
188500 Haikjú!!: Karasuno Kókó VS Širatorizawa Gakuen

Production I.G
Všem známý středoškolský volejbalový tým se vrací a tentokráte je čekají doposud jejich nejzarputilejší soupeři. Dokáže se parta kluků z týmu Karasuno vyšvihnout nad zkušenějšího soupeře a probojovat se do dalšího kola turnaje, nebo se zde jejich cesta uzavře?
187606 Wataši ga Motete Dósunda

Brain’s Base
Serinuma Kae je fudžoši se vším, co k tomu patří. Jednoho dne však její oblíbená fiktivní postava zemře. Kvůli náhlému stresu ztratí Kae znatelně na váze, důsledkem čehož si jí začnou všímat chlapci ve škole. Čtyři z nich ji pozvou na schůzku. Jenomže právě tohle Kae nechce. Kdyby tak ti kluci chodili raději jeden s druhým!
190497 Girlish Number

diomédea
V hlavních rolích uslyšíme seijú jako jsou Senbongi Sajaka, Išikawa Jui a Hondo Kaede. Mezi další členy hlasového obsazení patří Umehara Júičiró, Nakai Kazuja, Horiuči Kenjú, Óniši Saori a Suzuki Eri. Seriál bude vyprávět o nadějných a ne-tolik-nadějných dívkách snažících se prorazit jako seijú.
170837 Drifters

HOODS DRIFTERS STUDIO
V centru dění stojí Tojohisa Šimazu, který je zabit v Bitvě u Sekigahary. Po své smrti se dostává do odlišného světa, jehož původní obyvatelé povolali mnohé velké figury naší historie, aby vedli válku proti nepřátelům, kteří se snaží uchvátit svět. Ti však též sestávají z velikánů historie, jenomže těch, co se z nenávisti k lidem vzdali vlastního lidství.
189768 Lostorage incited WIXOSS

J.C.Staff
Další zářez do univerza, kde hrají dívky karetní hry na život a na smrt. A i pokud přežijí, žádná nemá jistotu, že si zachová zdravý rozum.
190698 ADŽIN 2

Polygon Pictures
Samotný příběh se odehrává sedmnáct let poté, co se na Zemi poprvé objevil nový druh lidské rasy. Jedinou zvláštností těchto jedinců je neschopnost nadobro zemřít. S každou smrtí tito tvorové znovu ožívají, jinak se od běžných lidí prakticky neliší. Touha po věčném životě však lidem nedá a jakmile se jim podaří odchytit exemplář, okamžitě zahajují nejen lékařská vyšetření, ale rovněž dlouhou sérii brutálních pokusů, jejichž cílem je snaha určit přesný rozsah regeneračních schopností druhu, který ze závisti nazývají „pololidmi“. Studentu Nagaii Keiovi to příliš těžkou hlavu nedělá, neboť má plnou hlavu učení. Situaci a priority však musí přehodnotit poté, co je sražen náklaďákem a po své okamžité smrti k vlastnímu překvapení opět ožije. Jelikož každý další nesmrtelný vzorek je cenným vědeckým artiklem, bere Kei nohy na ramena a snaží se uniknout lačnící společnosti.
184485 ClassicaLoid

Sunrise
Středoškoláci Kanae a Sósuke žijí v maloměstě, které se chce stát atraktivním pro obyvatele i návštěvníky, čehož chce docílit pomocí hudby. Jednoho dne se ve městě objeví poněkud bláznivá zjevení Beethovena a Mozarta, jejichž živá hudba má na své okolí prazvláštní účinky. Netrvá příliš dlouho a po prvních dvou příchozích se do města dostaví i Bach, Chopin a Schubert. Bude moc jejich hudby lidstvu ku prospěchu anebo zapříčiní neodvratnou tragédii?
190034 Long Riders!

Actas
Děj předlohy se odehrává na vysoké škole, již navštěvuje i prvačka Kurata Ami, která si přijde jako naprosto obyčejné děvče. Jednoho dne náhodou uvidí někoho jet na skládacím kole, do něhož se okamžitě zamiluje. Vezme své neveliké úspory a hned si sama jedno koupí. Následně pronikne do tajů závodní cyklistiky a jízdy na dlouhé tratě. Společně s dalšími čtyřmi studentkami na vysoké založí cyklistický tým Fortuna, jehož cílem bude účast v jednom ze závodů na dlouhou trať.
189638 3-gacu no Lion

Shaft
Ve středu děje stojí chlapec Kirijama Rei, který v dětství osiřel a nyní se vydává osamělou cestou k titulu profesionálního hráče šógi. Šťastnou náhodou se jednoho dne setká s Akari a jejími dvěma sestrami, Hinatou a Momo, kterým se dost možná podaří obměkčit Reiovo chladné srdce.
191076 Occultic;Nine

A-1 Pictures
Light novela popisuje příběh devíti výstředních protagonistů, které svede dohromady náhoda. Kolem nich se dějí různé nadpřirozené úkazy, jež postupně vyústí v mnohem větší a vážnější události.
190262 Udon no Kuni no Kiniro Kemari

LIDEN FILMS
Třicetiletý Tawara Šóta se vrací do své rodné vsi, kde mu zemřel otec – provozovatel restaurace s udonem. V restauraci svého otce Šóta k vlastnímu překvapení nalezne malého chlapce, o kterého se rozhodne pečovat. Oba tak začínají nový život.
190189 Fune wo Amu

Zexcx
Předloha vypráví o přátelích Madžime Micujovi a Nišioka Masašim. První jmenovaný je spíše zamlklý a věčně vážný, druhému z nich nedělá problém mluvit s kýmkoli o čemkoli. Dvojice se společně snaží napsat a vydat nový slovník nazvaný Velká cesta.
184891 Luger Code 1951

Studio Deen
Mladý nadaný lingvista a univerzitní profesor Testa je pověřen úkolem prolomit šifru radiového vysílání vlkodlaků. Bohužel, vědci se nedaří. Zdá se, že jedinou možností na úspěšné rozluštění šifry, je zajmutí živého vlkodlaka. Tímto nešťastníkem se stane mladá vlkodlačice Jonaga.
191303 Pokemon Sun & Moon

OLM
Satoši se vydává do ostrovního regionu Alola, kde vstupuje do školy, aby se o Pokemonech dozvěděl ještě víc. Přitom na něj čeká hromada dobrodružství s pokemoními i lidskými přáteli.
190325 Jasamura Jasaši no Jasašii Seikai

DLE
Série sleduje příběh záhadného, ale měkkosrdcého muže jménem Jasaši Jasamura, který kolem sebe rozsévá lidské milosrdenství.
183310 Njanbo!

Shirogumi
„Njanbo“ je kočičí verze kartonového robota Danbo z manga série Jocuba&!.
189166 Neko no Dajan: Fušigi Gekidžó

Kachidoki Studio
Již třetí série Neko no Dayan, která se zaměřuje na každodenní příhody Dayan a jeho přátel.
190510 Okusama ga Seitokaičó! Plus!

Seven
Pokračování první série, ve které příběh začínal kandidaturou středoškoláka Izumiho Hajaty na předsedu školní rady. Když už to vypadá, že zvítězí, vstoupí do hry svérázná Wakana Ui. Její předvolební proslov o liberalizaci lásky doplněný vhazováním kondomů mezi studenty jí zajistí vítězství a Hajata se tak stane pouze místopředsedou. To je však pouze začátek. O pár dnů později se novopečená předsedkyně objeví u něj doma a oznámí mu, že se stane jeho ženou. Může za to dávná dohoda jejich rodičů uzavřená pod vlivem alkoholu.
190885 Koneko no Či Ponponra Daibóken

Marza Animation Planet
Nové 3DCG anime k sérii Čii sweet home.
189902 Ao Oni: The Animation

Studio Deen
Na okraji města se nachází dům, o kterém se vypráví, že jsou v něm duchové. Čtyři kamarádi se rozhodnou tento dům navštívit, nicméně jsou napadeni divným monstrem. Podaří se jim odpovědět na všechny hádanky a utéci, nebo budou muset navždy bydlet v domě s monstrem?
190683 3-Nen D-Gumi Glass no Kamen

DLE
Tato série si bere postavy z mangy Glass No Kamen a zasazuje je do školního prostředí, kde se snaží o satiru na společnost.
187443 Gakuen Handsome

Hráč jako protagonista vstupuje na střední školu Baramon, kam se dostanou jenom ti nejlepší z nejlepších. Zde se střetne s mnohými novými lidmi, ale také se svým kamarádem z dětství, kterého neviděl dlouhých sedm let. V průběhu školního roku mezi postavami vykvetou konflikty, soutěživost, přátelství a možná také láska.
191825 Soul Buster: Šósei Ra

Pierrot
Seriál bude vyprávět o chlapci, jemuž se ve snu podaří rozlomit jistou pečeť, čímž vymaže část čínských dějin. Důsledkem toho je chlapci svěřena karta, s jejíž pomocí může vyvolat duši čínského hrdiny z dob minulých. Jenomže takových jako on je víc, a proto začíná zběsilý boj o historii a vlastní život.
184482 Nobunaga no Šinobi

TMS Entertainment
Anime se odehrává v historickém období Sengoku (16 stol.) a zaměřuje na mladou kunoiči Čidori, jejímž snem je pomoci Odu Nobunagovi s jeho cíli.
190955 CHEATING CRAFT

Blade
Vzdělání je vše; alespoň tedy ve světě, který představuje toto dílo. Studenti skládají zkoušky, aby si zajistili solidní vzdělání a s ním i zářnou budoucnost. O poznání hůř na tom jsou ti, kteří zkoušky nesloží. Na ty čekají nekonečné útrapy a opovržení. Ti, kterým to zapaluje, mají, zdá se, od začátku vyhráno, jenomže to by nesměla existovat možnost opisování! Vzorňáci se zoufale snaží usvědčit opisovače, zatímco ti se naopak snaží získat správné odpovědi a potopit šprty. Do toho všeho se ještě připlétají učitelé, kteří pochopitelně stojí na straně vzorných studentů. Ze zkušeben se tak stává nelítostné bojiště několika stran.
190957 To Be HERO

Emon
Protagonista, známý pouze jako Ossan (otec) je překrásný nicméně nedisciplinovaný muž, který pracuje jako designer záchodových prkýnek. Bydlí se svojí dcerou Min, které se daří jak ve škole, tak i ve sportech. Jednoho dne je Ossan pohlcen záchodem a stává se z něj superhrdina s úkolem chránit svět. Nicméně má to jednu nevýhodu – ztratil svoji krásu.
191105 Bišódžo Júgi Unit Crane Game Galaxj

Kyotoma
Pokračování série, jež je zaměřena na trojici dívek, které mají v úmyslu stát se idoly a zároveň pracují v herním centru. Netuší však, že je dohromady dostala tajná organizace, která je chce využít k ochraně planety před blížícím se asteroidem.
188851 Nazotokine

Tengu Kobou
Amino Tokine je sekretářka ředitele reklamní společnosi TEN2. Jednoho dne, když uklízí konferenční místnost před meetingem se známou animační firmou, je najednou oslepena světlem a nemůže opustit místnost. A aby toho nebylo málo, zjeví se stvoření Hačči, které vypadá jako duch a řekne jí, že musí vyřešit záhadu, aby se mohla dostat ven.
Teekjú 8

Millepensee
Za předlohou stojí autorské duo Roots a Pijo. První jmenovaný se stará o děj, zatímco druhý má na starost kresbu. První animovaná adaptace byla oznámena ihned po startu mangy v roce 2012. Kreativně ji vedl Itagaki Šin u začínajícího animačního studia MAPPA. V roce 2013 následovaly další dvě série dvouminutových epizod. Čtvrtou sérii už produkovalo Itagakiho nové studio Millepensee, které pokračovalo i se sérií pátou, šestou a sedmou.
190353 Kiitaró Šónen no Jókai Enikki

Creators in Pack TOKYO
Příběh sleduje chlapce jménem Kiitaró a jeho setkání s různými přízraky a duchy. Jednoho dne byl vyhozen z domu, protože vstoupil do skladiště, kam měl zakázaný vstup. Brzy našel nový domov, kde potkal ducha jménem Suzu. Oba společně začali přitahovat mnoho dalších folklórních bytostí.
189771 Mahó Šódžo Nante Móiidesukara. 2

PINE JAM
Druhé pokračovani anime, ve kterém se hlavní hrdinka setká s podivnou bytostí, která jí sdělí, že má na to stát se mahó šódžo. Bohužel však po nabytí schopností jsou jejím oblečkem plavky.
189798 Sengoku Čódžú Giga

ILCA
Anime využije motivu sumie (tradiční japonská tušová malba) a ukáže známé japonské válečníky z éry Sengoku jako zvířata. Tyto postavy bude zobrazovat jak v historicky důležitých událostech, tak i v jejich každodenním životě.
192038 HAGANE ORCHESTRA

Fanworks
Založeno na hře pro mobilní telefony, která se dočká vydání ve stejné době, kdy začne vycházet anime. Odehrává se ve světě, kde se bitvy bojují v upravitelných ocelových vozidlech.
176906 Ani Tore! EX

Rising Force
Jedná se o druhou sérii příběhu, který sleduje hned pět různých holek, jež si daly za cíl stát se idoly. Toho chtějí dosáhnout netradičně pomocí cvičení. Trénují všemi možnými způsoby, od kliků přes sklapovačky až po jógu, taiči nebo tanec.