Přehled jarních televizních anime sérií 2016

Jaro klepe na dveře a v Japonsku se již odvysílaly první díly u několika nových anime. Nám tedy nadešel čas opět shrnout to, co se bude v následujících týdnech a měsících vysílat na japonských televizích. Pravidla i nadále zůstávají stejná, nedočtete se tu o nových filmech, OVA či speciálech. Zahrnuty jako vždy nebyly také pořady primárně zaměřené na dětské publikum. V přehledu se dále neobjeví Cardfight!! Vanguard G: Stride Gate Hen a Battle Spirits: Double Drive, které přímo navazují na své předchůdce.

Do přehledu se nám i tak dostalo na 54 sérií, z nichž 38 má standardní stopáž epizod, což je skoro stejně jako počet všech anime v předcházející sezóně. Podle ankety na databázi Charapedia se japonští otaku celkem očekávaně nejvíce těší na novou řadu DžoDžo no Kimjó na Bóken, kterou těsně následuje adaptace populární mangy Sakamoto Desu ga?. Na bronzové příčce se umístilo Bungó Stray Dogs. Na co se nejvíce těší členové redakce, si pak můžete přečíst na následujících řádcích.

You Say: Bungó Stray Dogs pod vedením Igaraši Takuji by mělo znamenat zábavnou podívanou. Thriller Joker Game snad konečně ukáže, čeho je schopen režisér Nomura Kazuja. U Kuromukuro by se mělo předvést studio P.A. Works, když jde o jejich výroční projekt. Pokračování nezmiňuji.
SiMiK: Nejvíce jsem ze současné sezóny zvědavý na to, jak se anime popere se Sakamotem a jeho neustálým pohybem. Láká mě i Kumamiko, vizuálně vypadá velice hezky a očekávám od toho odpočinkové dílo. Konosuba z minulé sezóny mě navíc naučilo neodsuzovat anime jen na základě anotace, a tak v průběhu jara možná zkusím první díly Re: Zero Kara Hadžimeru Isekai Seikacu, Netoge no Jome wa Onnanoko dža Nai to Omotta? a dalších.
Mirator: Tuto sezónu mně pořádně zaujala akorát dvě anime. Prvním z nich je Kumamiko, protože vypadá na odpočinkové anime, kde nemusím moc přemýšlet. Druhým z nich je Sakamoto Desu ga?, protože mám rád cool postavy. Nicméně pokud bude čas, tak zvážím i rozkoukání Bungó Stray Dogs a Majoiga.
Ximara: Z jarní sezóny mi do oka padlo sedm kousků, z těch akčnějších konkrétně Majoiga, Gjakuten Saiban: Sono „Šindžicu“, Igi Ari!, Enride a Joker Game. Původně jsem přemýšlela i nad Kuromukuro, ale odradila mě kresba v traileru. Ráda bych shlédla i pár odpočinkových kousků, a to Sakamoto Desu ga?, Tanaka-kun wa Icumo a Flying Witch. Avšak plány jsou velké, času je málo a já ještě nedokončila zimní sezónu.

184534 Majoiga

Diomedea
Seriál nám představí třicet osob, které nastoupí do záhadného autobusu a vyrazí vstříc neznámu. Někteří z cestujících chtějí uniknout každodenní šedi svých životů, jiní prchají před svou minulostí a další se snaží začít nový život. Třicetičlenná skupina neznámých je vysazena v záhadné opuštěné vesnici, kde vše nemusí být takové, jak se na první pohled zdá. A právě tady dojde k odhalení jejich minulosti. Pomalu se začnou rozvíjet jejich osudy a dost možná, že zde také skončí.
183109 Ušio to Tora (2016)

MAPPA
Druhá část životního dobrodružství mladíka Ušia a jeho společníka, démona Tory. Kterak se hon za ďábelskou entitou Hakumen-no-mono chýlí ke konci, čekají na naši dvojici stále těžší zkoušky a urputnější nepřátelé.
184780 Gakusen Toši Asterisk (2016)

A-1 Pictures
Ostrovní metropole Rikka se vrací v druhé polovině sci-fi seriálu, jehož protagonistou je středoškolák Amagiri Ajato. Ten si hned zkraje roku stihl jako schopný bojovník udělat jméno na své škole i konkurenčních institucích. Než si bude moci vydechnout, čeká ho ještě nejeden bojový turnaj, několik spiknutí a možná toho bude ještě víc.
180456 Gjakuten Saiban: Sono „Šindžicu“, Igi Ari!

A-1 Pictures
Anime zařazené do slušného vysílacího času bude vycházet z herní série společnosti CAPCOM, v níž se hráč se ujímá role advokáta Naruhodóa Rjúičiho a snaží se vyšetřit rozličné případy, získat stopy a svědectví, s nimiž se následně pokusí před soudem obhájit svého klienta.
184243 DžoDžo no Kimjó na Bóken: Diamond wa Kudakenai

David Production
Tak se zdá, že městečko Morió v poslední době přitahuje samé podivíny s prazvláštními schopnostmi, mezi něž se dá počítat i osmadvacetiletý Kudžo Džótaró z rodiny Joestarů. Ten do města přichází vyhledat svého šestnáctiletého strýce Higašikatu Džósukeho, aby jej varoval o hrozbě, jíž město čelí. Společně se pak pokusí zažehnat přítomná nebezpečentsví, která se zpětně vážou až k největšímu nepříteli Joestarovic famílie.
183100 Terra Formars: Revenge

TYO Animations, Liden Films
První den na Marsu skončil a nadešel nový úsvit. Situace však pro přeživší není o nic lepší ba naopak. Třetí expedice na Mars má ve svých řadách zrádce, jejichž cíle nemusí ohrozit pouze zbytek posádky na vzdálené planetě, nýbrž veškeré lidstvo na Zemi. Na rudé planetě však není radno zapomínat na zabijácké šváby, kteří si sami chtějí uzmout výsledky lidského vědeckého pokroku. Dokáže se někomu z výpravy přežít, když nebezpečí přichází ze všech směrů?
183559 Boku no Hero Academia

Bones
Hlavní hrdinou manga předlohy je chlapec jménem Midorija Izuku, který se do světa plného lidí s nadpřirozenými schopnostmi narodil jako zcela obyčejný člověk. I přesto se Izuku nevzdává a sní, že se jednou sám stane superhrdinou. S jasným cílem nastupuje na střední školu Júei, z níž spousta slavných superhrdinů vzešla, takže Izukiho možná čeká stejný osud.
181826 Endride

Brain`s Base
Série se zaměří na patnáctiletého Asanagu Šuna věčně nabitého optimismem. Jednoho dne náš klučina nalezne v kanceláři svého otce zvláštní krystal. Když se jej dotkne, je Šun přenesen do odlišného světa, kde narazí na Emilia, prince království Endra, jenž byl po nevydařeném pokusu o svržení krále uvržen do vězení. Bude na dvou mladících, aby se vzájemně domluvili a pokusili se společně dosáhnout svých cílů – získání trůnu pro Emilia a návrat do původního světa pro Šuna.
183689 Kumamiko: Girl Meets Bear

EMT Squared, Kinema Citrus
Protagonistka Mači se stará o horskou svatyni, jejímž patronem je medvěd jménem Nacu. Dívka se jednoho dne rozhodne, že by chtěla začít chodit do městské školy. Nacu vyžaduje, aby Mači nejdříve splnila sérii zkoušek, které ji naučí rušnému životu ve městě.
182235 Macross Delta

Satelight
Píše se rok 2067 a od předchozího dobrodružství uplynulo již osm let. Středem zájmu je nyní skupina Valkýry, tvořená prvotřídními piloty, kteří se snaží zabránit záhadné entitě zvané Syndrom Var, v pohlcení veškerého vesmíru. Do toho se ještě připlete řád rytířů s vlastní jednotkou valkýr z Větrného království a je na zábavu zaděláno.
182077 12-Sai. Čiččana Mune no Tokimeki

OLM
Název by se dal přeložit jako Dvanáctiletí: Tlukot droboučkého srdce a zcela zhrnuje zápletku tohoto díla. Jeho hlavní hrdinkou bude dvanáctiletá základoškolačka Hanabi, která začíná prožívat první lásky a změny pomalu přicházející s pubertou.
181442 Beyblade Burst

OLM
V popředí nového děje stojí energický klučina Aoi Bart, jehož hlavní strategií v boji je přímý útok. Jeho káču obývá duch zvaný Valkyrie. Kurenai Šú je Bartovým nejlepším kamarádem a malým géniem, když dojde na Beyblade. Oba chlapci se rozhodnou porovnat své síly s ostatními v turnaji WBBA.
181544 Kaitó Joker (2016)

Shin-Ei Animation
Již druhé pokračování původního seriálu z roku 2014 se opět věnuje mistrnému zloději Jokerovi, pro jehož dlouhé prsty není žádný poklad nedosažitelný. Policie i nejlepší detektivové světa jsou na něj krátcí. Copak se nenajde nikdo, kdo by mu zatopil pod kotlem?
180443 Re: Zero Kara Hadžimeru Isekai Seikacu

White Fox
Příběh původní novely sleduje, kterak se Nacuki Subaru ocitne v alternativním světě, kde je zachráněn stříbrovlasou kráskou. Ta však nemá zrovna lehký osud a je neustále pronásledována nepřáteli, kteří eventuálně ji i hlavního hrdinu připraví o život. V tom se však projeví nové schopnosti Subara, který se po své smrti může opět přenést do doby, kdy se poprvé ocitl v tomto novém světě. Pouze on si však pamatuje, co vše se událo před jeho smrtí.
183968 Bakuon!!

TMS Entertainment
Středoškolačka Sakura Hane má tu smůlu, že se do školy musí plahočit přes strmý kopec. Jednoho dne si všimne, že její spolužačka Onsa Amano dojíždí na motorce. Dívčino srdce je unešeno a cesta naplánována: naučit se řídit, získat řidičák, pořídit mašinu a sbohem šlapání do kopce. Pro začátek by nebylo od věci se o motocyklech vůbec něco dozvědět, a tak se Hane společně s Amano rozhodnou vstoupit do vhodného školního kroužku.
183775 Hundred

Production IMS
Další adaptace novely začíná ve chvíli, kdy záhadná forma života napadá Zemi a jediné, co s ní něco zmůže, jsou speciální zbraně zvané Hundred. Nositelem takové zbraně by se chtěl stát i Kisaragi Hajato, který se proto vydává na bojovou akademii, kde jej čekají chvíle radostí i starostí.
180302 Joker Game

Production I.G
Anime adaptující román se bude odehrávat v roce 1937. Podplukovník Júki se rozhodne v Japonské císařské armádě vytvořit výzvědnou jednotku, jíž bude sám velet. Júki naverbuje nezkušené členy, načež je vedením armády nadporučík Sakuma pověřen dohledem nad jednotkou a její výkonností. Po době výcviku je jednotka s mottem „nezabíjej, nenech se zabít, nenech se zajmout“ připravena na svou první akci.
181704 Seisen Cerberus: Rjúkoku no Fatalite

Bridge
Děj se bude odehrávat na kontinentu Kunaaan, na kterém je moc rozdělena mezi tři království. Nicméně mír mezi nimi je velmi křehký, stačí málo, aby zde vznikla válka. Kromě toho na kontinentu sídlí také zlý drak Daganzord, který rozsévá smrt, a nikdo není tak silný, aby jej porazil. Dva hrdinové, Bairo a Kismitete, se ho pokusili zastavit, ale nepodařilo se jim to a byli zabiti. Naštěstí jejich syn Hiiro byl zachráněn. Ten se rozhodl pomstít své rodiče, a tak se v šestnácti letech vydává na výpravu, jejímž cílem je zabití draka. Při této cestě potkává mnoho různých lidí a získává několik společníků.
183662 Sósei no Onmjódži

Studio Pierrot
Příběh bude pojednávat o chlapci jménem Rokuro, který si nikdy nepřál stát se vymítačem. Po setkání s podivnou dívkou Benio se mu ale změní život a od té doby se stanou nerozlučnou dvojicí, a dokonce se jim začne přezdívat „vymítačská dvojhvězda“. Když Rokurovi zmizí jeho nejlepší kamarád Rjógo, tak je donucen požádat Benio o pomoc. Společně vstoupí do Magana, světa zlých bytostí nazývaných Kegare, aby se pokusili Rjóga zachránit.
180795 Super Lovers

Studio Deen
Středoškolák Haru žije společně se svou matkou spokojeně v zahraničí a nevypadá to, že by se něco mělo v dohledné době měnit. Jenomže Haru je najednou pověřen úkolem starat se o adoptivního bratra Rena. Nemuselo by to být tak hrozné, ale to by Ren nesměl být tolik odtažitý a nezvladatelný. Ale čas dokáže změnit mnohé…
183308 Aikacu Stars!

BN Pictures
V době, kdy idoly vládnou světu, nebo alespoň showbyznysu, je průmysl tvrdý a konkurence vysoká. Vznikají tak školy, které připraví mladé a nadějné na kariéru idolu populární scény. Jakmile dívka projde všemi kurzy, už nezbývá než doufat, že bude mít tu trochu štěstí a prorazí.
182007 Bungó Stray Dogs

Bones
V hlavních rolích se nám představí postavy, které jsou odrazy převážně japonských spisovatelů. Ti se však ve světě, o němž bude anime vyprávět, nevěnují ani tak psaní jako spíše vyšetřování záhad ve vlastní detektivní agentuře. A kdyby se náhodou dostali do nebezpečí, je každý spisovatel obdařen odlišnou zvláštní schopností. Můžeme se těšit na jména jako Dazai Osamu, Nakadžima Acuši, Edogawa Rampo, Mijazawa Kendži, Akutagawa Rjúnosuke a další.
180586 Kuromukuro

P.A. Works
Při stavbě Kurobeské byl objeven záhadný artefakt, jehož studiu zasvětilo život mnoho vědců. Ti společně vytvořili vlastní vědecký ústav. Potomci vědců navštěvují školu vedenou ústavem. Do školy chodí i Širahane Jukina, dcera prezidenta ústavu. A bude tomu v létě roku 2016, kdy se ze spánku probudí osamocený samurai a uvede stav věcí do pohybu. Originálního počinu oslavujícího patnácté výročí studia P.A. Works se ujal režisér Okamura Tensai.
182638 Netoge no Jome wa Onnanoko dža Nai to Omotta?

Project No.9
V popředí příběhu stane Nišimura Hideki, který v onlinovce vyznal lásku jedné dívčí postavě, jen aby nakonec zjistil, že je to kluk. Od té doby se rozhodl, že už nebude věřit nikomu, kdo se ve hrách vydává za holky. Jednoho dne se však dočká, že mu sama jedna dívka ve hře vyzná lásku. Ta je však podivínkou, jež neumí s lidmi mluvit a má problém rozlišit realitu od fikce. Hideki proto založí guildu, kde se jí bude snažit pomoci.
183421 Unhappy

Silver Link
Příběh tohoto nového anime je zasazen do třídy, kde se zdánlivě sešli žáci se špatnou karmou. Hibari se takto pozná s Hanako, na kterou se moc štěstí nelepí, a Botan, která zase nemá moc tuhý kořínek a je neustále nemocná. Společně se pokusí najít způsob, jak si udělat svůj školní život více veselý.
184231 Kótecudžó no Kabaneri

Wit Studio
Zápletka steampunk dobrodružství od tvůrců Šingeki no Kjodžin se bude odehrávat na ostrovním státě Hinomoto, kde se lidé skrývají v pevnostech, kterým říkají Stanice. Ty je mají za účel chránit před bytostmi podobnými zombie se železnými srdci. Háčkem je, že se mezi jednotlivými Stanicemi mohou lidé dopravit jen za pomoci obrněných vlaků.
184088 Sakamoto Desu ga?

Studio Deen
Původní manga sleduje středoškoláka jménem Sakamoto, který dělá vše naprosto přirozeně, ale je tak cool jako nikdo jiný. Někteří jej zbožňují, protože je to ten nejdrsnější středoškolák na světě, jiní jej nesnáší, protože mu to závidí, a snaží se jej zesměšnit či si ho nějak podat. Sakamoto však díky svému cool faktoru kdesi v oblacích takové pokusy zmaří ve svůj prospěch a stává se ještě víc cool, i když byste si mysleli, že už to ani nejde.
183972 Šónen Maid

8bit
Protagonistou příběhu bude energetický chlapec Komija Čihiro, který je odmala veden k podílení se na chodu domácnosti prostřednictvím domácích prací. Když jeho matka nečekaně zemře, objeví se muž jménem Taketori Madoka, který se představí jako jeho strýc a dá mu nabídku – může s ním bydlet, pokud bude dělat domácí práce. Čičiro nabídku přijme, a tak se z něj stane sluha ve strýcově dobře vybaveném domě.
182592 Kiznaiver

Trigger
Příběh se odehrává ve fiktivním japonském městě zvaném Sugomori, kde žije i klučina Akata Kacuhira. Jednoho dne mu spolužačka Sonosaki Noriko sdělí, že byl vybrán jako další účastník projektu Kiznaiver. Kacuhira je proto propojen se svými spolužáky, kteří budou nyní sdílet zranění – bolest jednoho se rozdělí mezi všechny propojené. Kiznaiver je totiž projekt ve fázi vývoje, jenž má velkou měrou přispět ke světovému míru. Co se však stane, když se propojí osm studentů, z nichž má každý zcela jiné osobnostní rysy, teprve uvidíme.
181571 Kjókai no Rinne (2016)

Brain’s Base
Pokračování první série z loňského roku. Středoškolačka Mamija Sakura se vrací a společně s ní i její spolužák Rokudó Rinne. Vedle nich se diváci mohou těšit na zástupy nových duchů a démonů, s nimiž se budou muset hrdinové vypořádat.
183099 Tanaka-kun wa Icumo Kedaruge

Silver Link
Další anime, jehož název, Věčně unavený Tanaka, shrnuje hlavní zápletku díla. Původní manga, která nedávno překonala milion prodaných výtisků, se věnuje trampotám věčně ospalého Tanaky a jeho zamlklého kamaráda Óty.
183685 Concrete Revolutio: Čódžin Gensó – The Last Song

Bones
Pokračování anime od tvůrců Fullmetal Alchemist, které se odehrává přibližně 20 let po válce v alternativním Japonsku. Žijí zde nejrůznější nadpřirozené bytosti, které vás jen napadnou: titáni z vesmíru, bytosti ze začarovaného světa, skřeti ze starodávných dob, uměle vytvoření kyborgové a mnoho dalších. Někteří z této menšiny bojují se zlem a seskupí se ve vládou řízené organizaci, jež dostane za úkol dohlížet na tyto nadlidské jedince.
183862 Flying Witch

J.C.Staff
Studio J.C.Staff si pro tuto sezónu přichystalo převyprávění komediální mangy sledující patnáctiletou čarodějku Kowato Makoto, která se zrovna přestěhovala do nového prostředí severního Japonska. Zde si vedle své černé kočky Čito najde nové kamarády, s nimiž zažije dny zahálky i nebývalých dobrodružství.
181800 Hai-Furi

Production IMS
Japonsko je závislé na moři, a tak potřebuje specialisty, kteří budou schopni se o něj postarat a ochránit jej. Tito specialisté mají vznikat na speciálních středních školách. A právě na jedné z těchto škol, která je navíc pouze pro dívky, se odehrává tento příběh. Dívky zde studují, aby se staly „modrými mořskými pannami“ pomocí teoretických i praktických ukázek.
183658 Sanša Sanjó

Doga Kobo
Adaptace čtyřpanelovky nám jako vždy přinese hodně vyhraněné postavy. Odagiri Futaba nedávno změnila školu a vyloženě z ní srší energie. Hajama Teru je předsedkyní třídy, která ač vypadá nevinně, je až něčekaně zlá. Trojici dovršuje Nišikawa Jóko, dívka původně z bohaté rodiny, která však zkrachovala, ale ona si dále zachovala zbohatlické manýry. Navzdory svým povahám se však stanou dobrými kamarádkami.
183439 Magi: Sinbad no Bóken (2016)

Lay-duce
Třináctiepizodní seriál z produkce studia Lay-duce se bude vysílat v programovém bloku televize MBS zvaném Animeism. Vedlejší série z univerza Magi bude sledovat rozmanitá dobrodružství námořníka Sindibáda a jeho přátel.
183690 Big Order (2016)

Asread
V centru dění původní mangy z roku 2011 stojí středoškolák Hošimija Eidži, který si v minulosti přál zničení světa, k čemuž téměř i došlo. Eidži je totiž jedním z vyvolených, kterým byla svěřena moc splnit si vlastní přání.
182593 Kagewani: Šó

Tomovies
První z kratších sérii v současném výčtu bude sledovat, jak se na Zemi vynořila záhadná stvoření, která požírají lidi. Proti netvorům brojí organizace Kimury Masataky, která chce využít znalostí profesora Bamby Sósukeho. Tomu však taková spolupráce není příliš po chuti. Sósuke se snaží porozumět záhadám neznámých netvorů, přičemž se zdá, že s nimi má možná více společného, než by sám chtěl.
184415 Neko mo, Ondake

Studio! Cucuri
Se zasazením do období let 1965 až 1975 bude anime sledovat rodinu Ondů, kde starší dcera Sačiko je velkým fanouškem idolu Hiromi Dó, mladšímu synu Takušimu nejdou počty, otec Jošito pracuje ve výrobně a miluje baseball a matka Nacuko se snaží postavit dům pro rodinu a kočku Mii.
184244 Učú Patrol Luluco

Trigger
Od známého animačního studia Trigger, které má na kontě seriály jako Kill la Kill a Ninja Slayer from Animation, přichází kraťas, jehož hlavní hrdinka Luluco je úplně obyčejná základoškolačka. Žije si spokojeně na území Ogikubo – vyhrazené zóně v Mléčné dráze, v níž mohou lidé a mimozemšťané poklidně koexistovat. Jednoho dne se však v Lulučině třídě objeví nový student jménem Nova, který její život otočí naruby.
184279 Aggressive Recuko

Fanworks
Pětadvacetiletá panda červená jménem Recuko se dostala do společnosti svých snů. Ale není všechno zlato, co se třpytí. Recuko brzy zjistí, že po ní její kolegové a nadřízení chtějí stále nesplnitelnější požadavky. Nebohá panda si někde potřebuje ulevit, a tak sama chodí na karaoke, kde si vykřičí plíce při death metalu.
180398 Bonobono (2016)

Eiken, Fuji TV
Bonobono je jenom obyčená vydra mořská, která zažívá rozličná malá dobrodružství po boku svých přátel – veverky Šimarisu a mývala Araigumy.
183504 Pan de Peace!

Asahi Production
Protagonistka Minami moc nad věcmi nepřemýšlí a ze všeho nejraději jí ke snídani pečivo, které přináší radost nejen jí, ale i jejím třem kamarádkám, spolehlivé Jú, nezávislé Noa a koláče milující Fujumi.
184495 Ragnastrike Angels

Satelight
Anime s extrémně krátkými epizodami bude sloužit spíše jako upoutávka. Sledovat bude 38metrové dívky, které jsou vycvičeny k boji. Upoutávka níže pak není přímo na sérii, ale na hru.
179126 Hakuouki: Otogisóši

DLE
Čibi anime, které svou inspiraci hledalo v Hakuóki hrách, které jsou zaměřeny na dámské publikum. V jednotlivých epizodách se nám představí hrdinové z původních her v nových situacích, jež se budou snažit ukazovat jejich běžný den.
181559 Šónen Ašibe: Go! Go! Goma-čan

Bridge
Již třetí televizní animovaná adaptace této čtyřpanelovky. V hlavní roli se představuje klučina Ašibe a jeho kamarád lachtan, kterým sekunduje Ašibeho rodina.
183994 Bišódžo Júgi Unit Crane Game

Kyotoma
Série se zaměří na tři dívky, které mají v úmyslu stát se idoly a zároveň pracují v herním centru. Netuší však, že je dohromady dostala tajná organizace, která je chce využít k ochraně planety před blížícím se asteroidem.
181565 Neko Neko Nihonši

Joker Films
Představte si, jaké by to bylo kdyby veliké osobnosti japonské historie jako Oda Nobunaga, královna Himiko nebo samurai Sakamoto Rjóma byly kočkami. Počkat, vlastně nemusíte, jelikož tato série krátkých epizod vám to ukáže.
183391 Onigiri

Pierrot Plus
Původní hra je zasazena do fantasy světa, který připomíná starověké Japonsko, v němž společně žijí jak lidské, tak i nehumanoidní bytosti.
184218 Coco & Nico

Kachidoki Studio
Coco a Nico jsou dvě kočičí princezny, které se musejí začít učit řádné etiketě. Jelikož jsou to ale pořád koťata, nedělá jim problém se místo studiu věnovat lumpárnám. Dohlíží na ně proto kočka jménem Oppenheimer.
183652 Nameko: Sekai no Tomodači

Studio Deen
První z kraťasů od studia Deen, které běžně dělá delší série, bude zasazen do lesa Nameko, kam se sjíždějí houby Šupinovky nameko z celého světa. Společně vytvoří organizaci, která si dá za cíl ukázat ostatním krásy jejich lesa.
184724 Tonkacu DJ Agetaró

Studio Deen
Kacumata Agetaró pracuje v tonkacu restauraci, která patří jeho rodině. Jednou při návštěvě nočního klubu ho zaujme DJ a jeho umění. Agetaró si uvědomí, že práce jako DJ a kuchař tonkacu se v lecčem podobá a rozhodne se, že spojí obě disciplíny v jedno.
183424 Usakame

Millepensee
V hlavních rolích vystupují postavy, jež se původně objevily jako protivnice hrdinek mangy Teekjú, za kterou stojí týž autor – Roots. Aby těch pojítek k Teekjú nebylo náhodou příliš málo, tak animovanou adaptaci této mangy režíruje Itagaki Šin, jenž stejnou pozici i u Teekjú anime.
184211 Wagamama High Spec

Axsiz
Narumi Kóki je studentem střední školy a zároveň mangakou, jehož série je lechtivá romantická komedie. Kromě jeho sester o tom nikdo netuší. Jednoho dne ovšem Kókiho tajemství odhalí Rokuondži Kaoruko, která přislíbí zahovat mlčení, pokud Kóki vstoupí do školní studenstké rady.