Bokura no nanokakan sensó v nové upoutávce

Jen necelé dva a půl měsíce zbývají do premiéry filmu Bokura no nanokakan sensó (o kterém jsme už informovali dříve) a na oficiálním twitterovém účtu byla zveřejněna nová upoutávka. V ní mimo jiné zaznívá hlavní melodie filmu s názvem Kessen zenja (předvečer bitvy).

Děj předlohy se odehrával v polovině osmdesátých let (kniha poprvé vyšla v roce 1985), ale současná filmová adaptace byla přesunuta do roku 2020 a místo se změnilo z Tokia na Hokkaidó. Hlavním hrdinou je Suzuhara Mamoru, student druhého ročníku střední školy, který je tajně zamilovaný do své kamarádky z dětství Čijono Aji. Ta je dcerou místního politika a má se týden před svými 17. narozeninami proti své vůli přestěhovat do Tokia. Mamoru a jeho spolužáci se ale rozhodnou na sedm dní zabarikádovat v opuštěné továrně, aby mohli její narozeniny společně oslavit. Tam však objeví jedenáctiletého Maleta, který je nelegální přistěhovalec, a situace se začíná nečekaně komplikovat.

Dále byly představeny hlavní postavy filmu:

  • Suzuhara Mamoru – Kitamura Takumi (Hello World) – málomluvný samotář, který jen věčně zabořený do knížek. Nejvíc se zajímá o historii a armádu. A hlavně je tajně zamilovaný do své sousedky a kamarádky z dětství, Čijono Aji.
  • Čijono Aja – Jošine Kjóko – krásná dívka z dobře situované rodiny, která je navzdory tomu milá a pokorná. Na přání svého otce se má týden před 17. narozeninami přestěhovat do Tokia, i když se jí ani trochu nechce.
  • Jamazaki Kaori – Han Megumi (Hunter x Hunter) – členka běžeckého klubu, která nenávidí nespravedlnost. Je nejlepší kamarádkou Aji a její otec vlastní stavební firmu.
  • Ogat Sómaa – Suzuki Tacuhisa (Nanacu no taizai, Free!) – pohodový kluk, který je vedoucí postavou Mamoruovy třídy a je oblíbený u děvčat. Ke skupině se přidává čistě ze zvědavosti.
  • Akucu Saki – Mičii Haruka (BAR Kiraware jasai) – žije přítomností a o věcech moc nepřemýšlí. Chce oslavit Ajiny narozeniny a ke skupině se přidává s nadšením.
  • Hondžó Hiroto – Ócuka Takeo (Kaze ga cujoku fuiteiru) – je do celé věci zatažen svou kamarádkou z dětsví Saki a nemá z toho dvakrát velkou radost.
  • Malet – Koiči Makoto (Aho Girl) – jedenáctiletý kluk, který se v továrně schovával ještě před příchodem skupiny středoškoláků. Je to nelegální přistěhovalec hledající svou rodinu.
  • Honda Masahiko – Sakurai Takahiro (Code Geass) – tajemník Ajina otce. Působí nenuceným dojmem, ale ve skutečnosti je velmi vnímavý.

A na závěr slibovaná upoutávka: