Příští rok v kinech až na dno Propasti

O chystaném filmovém pokračování Made in Abyss, adaptující stejnojmennou mangu kreslíře Cukušiho Akihita, jsme již informovali, nyní však došlo ke zveřejnění dalších podrobností, které dávají projektu jasnou podobu. V první řadě bylo upřesněno datum premiéry, kdy se film podívá do japonských kin – k tomu dojde příští rok 17. ledna. Dále byla zveřejněna upoutávka a dvojice plakátů, která odděleně vyobrazuje hlavní postavy. Filmové dobrodružství přímo naváže na události z televizního seriálu.

V hlavních rolích se vrátí staří známí – Tomita Miju, Ise Marija, Izawa Šiori a Morikawa Tošijuki. Ty v nové roli doprovodí Minase Inori. Hudební doprovod opět skládá Kevin Penkin, jehož tvorbu jsme mohli slyšet také v UNDER THE DOG a Tate no júša no nariagari. Hudebním producentem zůstal Iidžima Hiromicu ze společnosti IRMA LA DOUCE.

Většina tvůrců z televizního seriálů hlásí návrat i v případě filmového dobrodružství. Režie se opět ujal Kodžima Masajuki, kterému znovu asistuje Haga Hitoši. Scénář napsal Kurata Hidejuki. Obrazový scénář společně nakreslili Kodžima Masajuki a Sakai Satoši. Jeho realizaci povedou Takahaši Ken, Haga Hitoši a Mori Satoši. Návrhy postav nakreslil Kise Kazučika, zatímco o nelidská stvoření se postaral Jošinari Kó. Takakura Takeši navrhuje rekvizity. Animační práce jsou v rukou studia Kinema Citrus.

Předním animačním režisérem se stal Saita Hirojuki, návrhář postav anime Šódžo kageki Revue Starlight. Pod ním pak jako řadoví animační režiséři operují dámy Oguri Hiroko a Sakimoto Sajuri. Animačním režisérem kreslených efektů se stal specialista v tomto oboru, animátor Hašimoto Takaši. Vedoucími akčními animátory jsou Sakai Satoši a Sugita Hiiragi. Vedle nich jsou Kosato Sajaka, Koike Hiroki, Koide Takuši, Kuroda Juka, Tani Šiori a Baba Takeši hlavními animátory.

Masujama Osamu ze studia Inspired opět vede výpravu, jejíž návrhy vytvořili Niši Tošiki, Hirajanagi Satoši a Hišinuma Jošinori. Masujama se podílel mimo jiné na projektech Mijori no mori a Higaši no Eden. Barevnou paletu vytvořila Mijašita Mijao. Vedoucím kompozitu je Ema Cunetaka ze společnosti T2 Studio.