Made in Abyss pokračuje v kinech

Již dlouho jsme věděli, že se chystá pokračování seriálu Made in Abyss, nicméně nebyly známy žádné podrobnosti. Nyní jsme se dočkali nových informací, které ujasňují formu tohoto projektu – podívá se do kin v podobě celovečerního filmu. Datum premiéry ovšem prozatím zveřejněno nebylo. Filmové dobrodružství ponese název Gekidžóban Made in Abyss: Fukaki Tamašii Reimei a první zveřejněný plakát můžete vidět vlevo. K odhalení nových informací došlo v pátek 4. ledna na premiéře prvního ze dvou rekapitulačních filmů. Druhý bude mít premiéru 18. ledna.

Chystají se i dvě zvláštní promítání spojená s besedou s tvůrci, a sice prvního filmu 11. ledna v tokijském kině EJ Anime Theatre a druhého filmu 20. ledna v tokijském Cinema City (Tačikawa). První promítání uvede autor předlohy Cukuši Akihito a návštěvníci se mohou těšit i na režiséra Kodžimu Masajukiho. U promítání druhého filmu pak bude přítomen hudební producent Iidžima Hiromicu.

Třináctidílný seriál vycházející ze stejnojmenné mangy se vysílal v létě roku 2017. Vedle již zmíněného režiséra a hudebního producenta se na něm jako pomocní režiséři podíleli Haga Hitoši a Iino Šinja. Hlavním scénáristou byl Kurata Hidejuki, jemuž se scénáři pomohl Kojanagi Keigo. Kurata stál například za multimediálním projektem R.O.D a animovaným seriálem Kamiču!, Kojanagi napsal scénář k OVA Under the Dog. Návrhy postav nakreslil Kise Kazučika, který vedl produkci filmové série Kókaku Kidótai Arise. Návrhy příšer nakreslil animátor Jošinari Kó, mezi jehož úspěchy patří například rozsáhlé animační i návrhářské práce na seriálu White Album. Výpravu vedl Masujama Osamu, jenž spolupracoval na seriálu Higaši no Eden. Animační práce mělo na starosti studio Kinema Citrus.