[Apríl] Nová stanice ČT OwO bude spolupracovat s Crunchyrollem

EDIT: I když podle reakcí by se vám nová stanice líbila, bohužel jsme si z vás jen vystřelili. Doufáme, že vás naše zpráva pobavila.

Dnes byla zveřejněna novinka, která potěší srdce každého otaku v Česku (a možná i na Slovensku) – Česká televize oznámila, že do své programové nabídky zařadí novou stanici s názvem ČT OwO. Ve svém vysílacím čase se zaměří na anime z aktuální sezóny i oblíbená díla od Mijazakiho Hajaa. Kromě anime slibuje také krátké zprávy, které zahrnou novinky ze světa japonské popkultury, novinky z nakladatelství Crew a reportáže z českých festivalů. Jeden z pořadů se bude věnovat cosplayi, a to jak soutěžím, tak samotné tvorbě kostýmů.

Česká televize přistoupila k dohodě se streamovací službou Crunchyroll. Dohoda zní, že Crunchyroll poskytne videa a Česká televize se postará o zvukovou stopu, tedy dabing. Po televizní premiéře bude dabing přístupný i na Crunchyrollu. Naše oblíbené postavy budou namlouvat dabingové legendy jako Bohdan Tůma, Miroslav Donutil, Jiří Lábus, Naďa Konvalinková, Zlata Adamovská či Klára Issová.

Zatím nebylo zveřejněno datum spuštění další stanice, ale podle skromných odhadů redakce by už podzimní sezóna mohla běžet i na vašich televizích.