Animovaná adaptace Honzuki no gekokudžó

V pátek 8. března byla oficiálně oznámena animovaná adaptace knižní série Honzuki no gekokudžó: Šišo ni naru tame ni wa šudan o erande iraremasen. Anime se dočkáme v podobě televizního seriálu, jehož datum premiéry zatím oznámeno nebylo. V hlavních rolích uslyšíme Iguči Juku známou například jako Jukimuru Aoi z Jama no susume a Hajamiho Šóa, jehož hlasem promlouval Tósaka Tokiomi ve Fate/zero. Série se dva roky po sobě umístila jako první v žebříčku Kono Light Novel ga sugoi!.

Série vypráví o knihomolce, která je po své smrti přenesena do jiného světa, kde se probere v těle pětiletého děvčete a s hrůzou zjišťuje, že knihy jsou velice vzácnou komoditou. A většina populace je stejně nedokáže přečíst. Je na naší hrdince, Maine, aby s tím něco udělala. Za předlohou stojí spisovatelka Kazuki Mija a kreslíř Šiina Jú. Kazuki začala v roce 2013 titul publikovat na webové stránce Šósecuka ni naró. V roce 2015 pak texty začal v tisku publikovat nakladatel TO BOOKS, který zatím vydal sedmnáct knih hlavní série a jeden vedlejší příběh. Společně s manga adaptací, která v současné chvíli čítá sedm svazků, se série dohromady prodalo přes milion výtisků. Původní webová serializace je již ukončena, v tisku byly zatím z pěti velkých dějových částí vydány čtyři.

Režie projektu se ujal Hongó Micuru, kterého můžeme znát ze seriálů Červánek a World Trigger. Jeho pravou rukou se stal Kawasaki Jošiki, jenž působil jako epizodní režisér u anime Digimon Universe: Appli Monsters. Hlavní scénáristkou je Kunisawa Mariko, mezi jejíž práce patří scénáře k seriálům Hacukoi Limited a Madžimodži Rurumo. Na návrzích postav spolupracovali Janagida Jošiaki a Kaija Tošihisa. První jmenovaný navrhoval postavy například také k OVA Spirit of Wonder, zatímco druhý se o ně postaral v případě OVA Hikjó tanken Fam & Ihrlie. Animační práce byly svěřeny studiu Adžiadó.