Watanabe Šiničiró režíruje kraťas

Novinkový portál Anime! Anime! informoval o novém doprovodném projektu k filmovému pokračování Blade Runner, které režíruje Denis Villeneuve. Tímto doprovodným dílem je krátký animovaný film s názvem „Blade Runner Black Out 2022“, který bude novému snímku Blade Runner 2049 dějově předcházet. Kraťas bude uvolněn ke zhlédnutí v úterý 26. září. Délka filmu zatím zveřejněna nebyla. Blade Runner 2049 vstoupí do japonských kin v pátek 27. října. Film distribuuje Sony Pictures Entertainment. Zveřejněná upoutávka na kraťas je přiložena na konci článku.

Do režisérského křesla se usadil Watanabe Šiničiró, režisér seriálů Cowboy Bebop, Sakamiči no Apollon a Zankjó no Terror. Watanabe se ujal i sepsání scénáře. Návrhy postav i animační režii zastane animátor Murase Šúkó, jenž navrhoval postavy k anime Šin Kidó Senki Gundam Wing. Sám pak režíroval například anime Ergo Proxy a film Gjakusacu Kikan. Hudební doprovod složil Flying Lotus. Animační produkci má na svědomí čerstvé studio Cygames Pictures, které patří pod křídla vývojáře mobilních her Cygames, mezi jehož úspěchy patří hry Šingeki no Bahamut a Granblue Fantasy.

Příběh bude zasazen do roku 2022 a do chvíle, kdy na západním pobřeží Spojených států amerických dojde k masivnímu výpadku elektřiny. Kraťas si klade za úkol přemostit třicetileté období mezi prvním filmem odehrávajícím se v roce 2019 a novým pokračováním zasazeným v roce 2049. V hlavních rolích uslyšíme Macudu Keničiróa, Aobu Ičiko a Furukawu Makota.

zdroj:   Anime! Anime!