Ókiku Furikabutte BD-box

V pátek 22. září došlo k oznámení, že anime Ókiku Furikabutte (v překladu „Velký nadhoz“) bude kompletně vydáno ve formě Blu-ray krabice. Informace byla zveřejněna na oficiálních stránkách anime. Produkční společnost Aniplex se tak rozhodla učinit u příležitosti desátého výročí, které animovaná adaptace stejnojmenné mangy slaví. Původní seriál čítající pětadvacet epizod se vysílal v roce 2007. O tři roky později na něj navázalo třináctidílné pokračování s podtitulem Nacu no Taikai-hen (v překladu „Letní turnaj“). Aktuálně osmadvacetisvazková předloha kreslířky Higuči Asy je stále pravidelně publikována v měsíčníku Afternoon, který vydává nakladatelství Kódanša.

BD-box půjde do prodeje ve středu 24. ledna 2018. Zájemci za něj zaplatí 32 000 jenů (v přepočtu přibližně 6 300 Kč). Krabice bude obsahovat obě série dohromady čítající osmatřicet epizod. K nim se přidají dvě bonusové epizody, které původně vyšly pouze na DVD a v televizi se neodvysílaly. Dále budou v krabici přibaleny dva dříve samostatně vydané disky s hudební doprovodem, který složil Hamaguči Širó. Mezi bonusy patří také čisté titulkové sekvence, brožura a nově nahraný audio záznam s Jonagou Cubasou a Nakamurou Júičim, představiteli dvou hlavních rolí. Přebal krabice nakreslí Jošida Takahiko, jenž se u seriálu postaral o návrhy postav.

Režie obou sérií se ujal Mizušima Cutomu, v jehož životopise lze nalézt anime jako xxxHOLiC a Genšiken. Hlavním scénáristou byl Kuroda Jósuke ze Studia Orphee, který pracoval i na anime Jormungand. Jošida Takahiko nakreslil návrhy postav a zastal i povinnosti předního režiséra animace. Taniguči Džuničiró se postaral o animační režii akční složky. V případě pokračování mu byl na této pozici k ruce ještě Micunaka Susumu. Výpravu vedl Šibutani Jukihiro, zatímco barevnou paletu vybírala Sató Mijuki. Hlavním kameramanem byl Oidaira Suguru a střihačem Nišijama Šigeru. Animační práce mělo na starost studio A-1 Pictures.

Hudební doprovod složil již zmíněný Hamaguči Širó, jenž se postaral i o soundtrack k anime Girls und Panzer. Hudební produkci vedl Aniplex s asistencí Sony Music Entertainment. Režii zvuku zastala Kikuta Hiromi. Vedle již zmíněných Jonagy Cubasy a Nakamury Júičiho se v anime představili rovněž Tanijama Kišó, Fukujama Džun, Sumi Keničiró, Sató Júdai, Kimura Rjóhei, Hajamizu Risa, Fukuen Misato, Šimono Hiro a další.