Na co se těší redakce na podzim 2017

Na úvod se není třeba moc rozepisovat. Níže se můžete podívat na přehled televizních sérií, na které se těší naše redakce v nadcházející sezóně. Kompletní přehled všeho, co se objeví na podzim, naleznete na Anidb a je z čeho vybírat, jelikož na nás čeká skoro 60 sérií.

You Say
Kudžira no Kora wa Sadžó ni Utau(Píseň dětí velryb)
visual
Předlohou nadcházejícímu seriálu stojí stejnojmenná fantaskní manga kreslířky Umedy Abi. Adaptace svou situací i tvůrčím týmem slibuje mnohé. V první řadě studio J.C.Staff právě do tohoto projektu zřejmě vložilo nejvíce času i péče z celé své letošní nadílky. A o letošní projekt nejvyšší priority jde i v případě samotných tvůrců, jmenovitě režiséra Išigura Kjóheie, scénáristky Jokote Mičiko i vedoucího výpravy Mizutaniho Tošiharua. Nejistý je zatím postoj návrhářky postav Iizuky Haruko, která navrhovala postavy i pro souběžně se vysílající The Idolm@ster SideM. Kterému z projektů se bude věnovat více, proto zatím není zcela jisté. Hudební doprovod složil Cucumi Hiroaki a dle jeho slov lze soudit, že jde o jeden z jeho nejvypiplanějších a nejambicióznějších počinů. Cucumi prozradil, že se co nejvíce vyhýbal použití syntezátorů, aby zachoval čistý zvuk. Notná část soundtracku byla nahrána s berlínským orchestrem.
Mahó Cukai no Jome(Mágova nevěsta)
intro_pic
Tato milá série nejdříve vyzkoušela vody jako tříepizodní OVA, na něž naváže plnohodnotný televizní sériál o čtyřiadvaceti epizodách. Ten z větší části zafinancovalo studio Production I.G a animuje jej jeho sesterská společnost Wit Studio. Production I.G si zajistila dostatečný produkční nadběh a v době premiéry první epizody by již měla být první polovina de facto hotova. WIT Studio by se tedy mohlo vyhnout svým tradičním problémům s plánováním pracovního vytížení, které u jeho projektů způsobují znatelné produkční zadýchávání již u prvních epizod. Na vyšších tvůrčích postech lze nalézt ověřené spolupracovníky WIT Studia, režiséra Naganumu Norihira, jenž se ujal i pozice hlavního scénáristy, a návrháře postav Katóa Hirotaku, který potvrdil, že jeho účast na projektu přesahuje návrhářské práce, a ujal se i povinností předního režiséra animace. Pro hudebního skladatele a pianistu Macumota Džuničiho jde o první velký projekt v anime sféře a bude zajímavé pozorovat, jak se s tímto úkolem popere. Nezbývá tedy než si užít pohádku.
Kekkai Sensen & Beyond
main
Úžasná první série těžila především ze skvělé režie Macumoto Rie, která společně se scénáristou Furujóem Kazunaem vytvořila silný a zábavný příběh vycházející z mangy Naitóa Jasuhira. Pokračování se však nachází ve složité situaci, jelikož došlo ke změně režiséra i scénáristy. Takajanagi Šigehito tak stojí před nelehkým úkolem nějak navázat na Macumotinu práci. Scénáře se nově ujala Kamo Jasuko. Nová řada slibuje větší věrnost své předloze, ovšem především zde jsou slova tohoto typu spíše další smutnou připomínkou, že seriál již nerežíruje Macumoto. Zbytek týmu však zůstal neobměněn. O návrhy postav a přední režii animace se opět postaral veterán studia Bones a skvělý animátor Kawamoto Tošihiro a fantastický hudební doprovod opět složil Iwasaki Taisei. Po animační ani hudební stránce by tudíž ani pokračování zklamat nemělo.
Garo: Vanishing Line
mainvisual02
Studio MAPPA si nedá říci a i na podzimní sezónu si připravilo tři současně běžící seriály. Nejzajímavějším z nich je Vanishing Line, u něhož bylo prozrazeno, že jde o další animované ztvárnění tokusacu série Garo. Tentokráte se na režisérskou sesli posadila osoba nejpovolanější, korejská animátorská hvězda Park Seong-Hu. Park se postaral o ty nejlepší momenty prvního animovaného ztvárnění Garo a rovněž režíroval a animačně dohlížel na akční složku filmového pokračování Garo: Divine Flame. Návrhy postav i přední režii animace obstará solidní návrhář Kiši Tomohiro, hudební doprovod složí hudební studio MoNACA. Park Seong-Hu se však i se svým projektem nachází ve složité pozici. Studio je zaneprázdněno přebytkem souběžných produkcí, a je proto možné, že i tento seriál skončí v pekle nevýraznosti. Přesto by Parkova přítomnost měla zajistit minimálně několik silných a mistrně zpracovaných momentů. Doufám však, že se mu i přes obtíže podaří vytvořit celkově silný seriál.
Ximara
Šokugeki no Sóma: San no Sara
mainvisual
Jakožto fanoušek (téměř) neporazitelného Sómy si samozřejmě nemohu nechat ujít třetí řadu. Tohle spojení šónenu, vaření a školní komedie mě baví a jsem zvědavá, jak si hlavní hrdina dál povede v boji proti školní elitě. A třeba tentokrát porazí i svého otce. Jak jsme psali v novince, do role Eriny se bohužel nevrátí Taneda Risa, věřím však, že tato změna anime neuškodí.
Just Because!
11_3
Za tímto originálním anime stojí dvojice autorů – kreslíř Himura Kiseki a autor light novel Kamošida Hadžime. Slibuje romantický školní příběh, který by se mohl stát příjemnou oddechovkou podzimní sezóny. Animace bude vznikat u relativně nezkušeného studia Pine Jam, ale snad to nebude na škodu. V současné sezóně pracovalo na anime Gamers!.
SiMiK
Šódžo Šúmacu Rjokó(Poslední výprava dívek)
thumb_60591bbf-d3b6-45ff-b21d-585f6dbd0acf
Předloha sleduje život dvou dívek, které se plahočí sem a tam zničeným světem na své polopásové motorce Kettenkrad. Mezi největší starosti pro ně patří sehnání jídla a paliva pro jejich vozítko. Animace mangy, jejíž vzhled postav se ne zrovna dvakrát hodí pro podobně laděný příběh, se chopilo prověřené studio White Fox. Z propagačních materiálů to zatím vypadá, že se jim tón mangy podařilo zachytit dobře. Tvůrčí tým není zrovna zkušený, ale o žádné nováčky také nejde. Režisér Ozaki Takaharua působil jako kameraman, takže má zkušenosti s vizuálním vyprávěním, což by mohlo být pro anime přínosem. Hlavní scénárista Fudejasu Kazujuki doposud pracoval hlavně jako řadový scénárista na dílčích epizodách.
Inujašiki
img_main
Mám rád Gantz, takže nemůžu opomenout novou adaptaci díla mangaky Okua Hiroji. Zápletka v jistém smyslu vypadá hodně podobně jako u jeho staršího díla. Když si hlavní hrdina začne myslet, že se blíží konec jeho života, zasáhne ho oslepující světlo a dá mu sílu stát se hrdinou. Bohužel však není jediným, kdo tuto sílu dostal. Jedná se o druhé dílo zmíněné v tomto přehledu od studia MAPPA, oba režiséři pracující na sérii mají velké zkušenosti s CGI.
Mirator
Hóseki no Kuni (Země drahokamů)
img_main
První zprávy o tomto anime se na povrch dostaly letos v květnu, nicméně do mého hledáčku se tato adaptace mangy dostala až v červnu, kdy jsme se dočkali první upoutávky. Ta mě totiž hned v prvních sekundách upoutala díky své animaci, pestrobarevnému prostředí a ztvárnění hlavních postav, drahokamů. Tak se totiž nazývá rasa přenádherných bytostí, která ve vzdálené budoucnosti bojuje o přežití proti měsíčňanům, kteří je chtějí zabít právě kvůli jejich kráse.