Pohled na letošní letní Wonder Festival

Po delší odmlce se znovu podíváme, jak to vypadalo na jedné z nejnavštěvovanějších otaku akcí Japonska. Wonfes jsme na Konatě zmiňovali často a část redakce se za peníze z reklam dostala i přímo na místo dění. Přece jen si pro rekapitulaci můžeme zopakovat, že se jedná o veletrh figurek nejrůznějších druhů v Čibě, na němž profesionální i amatérští tvůrci odhalují své nejnovější kousky. Zvláště pak u dódžin skupin se dají nakoupit figurky, které pak jen tak někde neseženete. Stejně tak je však nákup figurek u větších společností značně omezen, takže kdo na akci nedoběhne s plánem a brzy ráno, většinou odejde s nepořízenou.

Good Smile Company, Max Factory, Freezing a další společnosti se již poněkolikáté spojily v jedno obří stanoviště s názvem Wonderful Hobby Life for You. Z nových figurek bylo hojně zastoupeno hlavně Kantai Collection a chybět nesměla ani Miku, která jen od těchto společností dostala osm nových figurek. Slušně velkou figurkou pak byla Warspite, která je oblepena svými děly. Fanoušci hry Overwatch se pak například dočkali Nendoroid verze Mercy a Freezing představilo také nenabarvené prototypy Rem a Ram pro jejich sérii hostesek se zaječími oušky, které mívají měřítko 1:4.

Stánek společnosti Kotobukiya si přichystal něco pro fanoušky filmu No Game No Life Zero. Hlavní hrdinka filmu sedí ladně na podstavci, a byť se jedná o prototyp, její mechanické tělo snad bude vypadat podobně dobře i po nabarvení. Z jarní série Eromanga-sensei Kotobukiya dodala dvě hlavní hrdinky, Izumi Sagiri se do prodeje dostane už v prosinci, Jamada Elf byla zatím pouze představena a jedná se o první její figurku vůbec. Aniplex si dal slušnou práci s figurkou Ištar z Fate/Grand Order, která bude zapadat do série se Saber a Johankou z Arku.

Společnost Figurex pak vystavila pár svých unikátních kousků, které znázorňují postavy v životní velikosti. Jednalo se o věčně populární Rem a Ram, které si můžete prohlédnout vpravo. Zatímco Rem si již nemůžete pořídit, Ram se teprve začala prodávat. Obě mají něco přes 150 centimetrů a cena jedné takovéto figurky se pohybuje okolo 300 000 korun. Kromě nich pak společnost ukázala i prototypy Asuzy z K-Onu a Kuroneko z Oreima.

Výběr fotografií v galerii níže je pouze ze zmiňovaných stánků největších společností, figurek bylo samozřejmě daleko více. Pokud vás zajímá, co vše se dalo na Wonfesu vidět, nejlepším vaším pomocníkem bude Twitter a hashtag #wf2017s.