Gundam se dočká další webové série

axisLetos v pátek 24. března byl oznámen další animovaný projekt nesoucí jméno Gundam. Došlo tak skrze otevření oficiální webové prezentace, která přetlumočila původní oznámení z akce AnimeJapan 2017. Netrvalo dlouho a stránky doplnily, o jaké dílo se jedná, jeho formát, délku, datum premiéry, tvůrčí tým i hlasové obsazení. Jedná se tedy o adaptaci webového románu nazvaného Kidó Senši Gundam: Twilight AXIS, za nímž stojí spisovatel a scénárista Nakamura Kódžiró. Animovaná adaptace bude čítat šest epizod, které budou postupně zveřejňovány skrze online „Gundam Fan Club“ služby studia Sunrise. Každá z prvních pěti epizod bude dlouhá tři minuty, zatímco epizoda závěrečná stopáž prodlouží na osm minut. Úvodní epizody se dočkáme 23. června, další epizody budou následovat vždy ob týden.

Režie, scénáře, návrhů postav, mechanických návrhů i animační režie se ujal korejský animátor Kim Se-Jun, jenž na sebe upozornil především v seriálech Kidó Senši Gundam AGE a Kidó Senši Gundam Build Fighters. S mechanickými návrhy a animační režií mu pomůže animátor Abe Šingo, mezi jehož úspěchy patří rozsáhlé animační práce na Tengen Toppa Gurren Lagann a Star Driver: Kagajaki no Takuto. Vedoucím výpravy se stal Nakamura Hideki. Barevnou paletu vybírala Abe Nagisa. Střih má na starosti Nii Kazuhiro. Animační práce jsou pochopitelně v rukou studia Sunrise.

Hudební doprovod složil Ómama Takaši, který má v anime sféře doposud na svědomí pouze hudbu k seriálům Džókamači no Dandelion a Phantasy Star Online 2 The Animation. Fudžino Sadajoši se postará o režii zvuku. V hlavních rolích se představí Šimizu Risa a Sakaguči Šúhei. Ty doplní Ono Daisuke a Masuda Tošiki.

Děj původní webové knihy i její adaptace se odehrává několik měsíců po rozuzlení Kidó Senši Gundam Unicorn. Vědkyně Arlette Armaj a testovací pilot Danton Haireg, oba původem ze Zeonu, se vydávají prozkoumat poničenou základnu na asteroidu nacházejícím se mimo zemský orbit. Bandai má již nyní připraveny dvě modelářské sady, s kterými si zájemci složí dva z mechů, které budou v seriálu figurovat. Níže se můžete podívat na upoutávku.