Takeuči Nobujuki se vrací s vlastním projektem

visualZačátkem prosince došlo k odhalení nového animovaného projektu, který produkuje a distribuuje společnost Tóhó. Půjde o film nesoucí název Učiage Hanabi, Šita kara Miru ka? Joko kara Miru ka? (v překladu „Je ohňostroje lepší sledovat z blízka, nebo z dálky?“). Snímek vychází ze stejnojmenného televizního filmu režiséra Iwaie Šundžiho, který měl premiéru v roce 1993. Animovaného zpracování se dočkáme už letos, konkrétně 18. srpna. Oficiální stránky zveřejnily první plakát, který vidíte vlevo, a rovněž první upoutávku, na niž se můžete podívat pod článkem.

Autorem námětu je Iwai Šundži, který režíroval například film Hana to Alice: Sacudžin Džiken. Režie se ujal Takeuči Nobujuki, jenž společně s Oišim Tacujou stojí za vizuálním zpracováním seriálu Bakemonogatari z roku 2009. Po Bakemonogatari se Takeuči u dalších projektů objevoval spíše sporadicky. Dohlížet na něj bude Šinbó Akijuki. Scénář napsal Óne Hitoši, v jehož životopise najdeme režii i scénář hraného seriálu Moteki. Animační práce byly svěřeny studiu Shaft. Jako producent na film dohlíží Kawamura Genki, jenž produkoval mimo jiné Bakemono no ko, Kimi no na wa a filmové adaptace mangy Kiseidžú.

Hudební doprovod složí Kósaki Satoru. Jeho skladby jsme mohli slyšet v seriálech Suzumija Haruhi no Júucu, Bakemonogatari a Hóró Musuko. Soundtrack skládal rovněž k filmům Star Driver The Movie a Wake Up, Girls! Šičinin no Idol. V hlavních rolích uslyšíme Hirose Suzu, Sudu Masakiho a Mijano Mamorua. Ve filmu se parta školáků pokusí zjistit, jak vypadá ohňostroj, když se na něj člověk dívá přímo z boku. Kvůli tomu vylezou do nedalekého majáku. Mezitím se jejich spolužačka potýká s rodinnými problémy, od kterých se pokusí uniknout radikálním způsobem – útěkem.