Více informací o Stella no Mahó

news_xlarge_stera-key2Letos v lednu jsme informovali o chystané animované adaptaci čtyřpanelovky nazvané „Stella no Mahó“, za níž stojí kreslíř s pseudonymem Cloba.U. Předloha v současné chvíli čítá tři svazky. Oficiální stránky zveřejnily datum premiéry, jména tvůrčího týmu, hlasového obsazení a rovněž uvolnily novou upoutávku. Televizní seriál se začne vysílat letos v říjnu na stanicích AT-X, Tokyo MX, MBS, TV Aiči a BS11. Na upoutávku se můžete podívat pod článkem.

Režisérských povinností se ujal Kawacura Šinja, který režíroval například obě série Non Non Bijori a vedle nich také seriál Kokoro Connect. Hlavním scénáristou se stal Šimo Fumihiko, jenž pracoval na animovaném zpracování Clannad a aktuálním seriálu NEW GAME!. Návrhy postav nakreslil Furukawa Hideki, jehož práci bylo možno vidět v anime Wataši ga Motenai no wa Dó Kangaete mo Omaera ga Warui!. Střihačem se stal Cubone Kentaró a vedoucím výpravy je Tanigawa Hiromiči. Kamejama Tošiki na projektu dělá jako režisér zvuku. Animační práce má v rukou studio SILVER LINK.

V ústřední roli se jako Honda Tamaki představí Naganawa Maria. Murakami Šiinu namluví Murakawa Rie, Seki Ajame naopak Ozawa Ari. V roli Fudžikawy Kajo uslyšíme Júki Aoi a jako Fuda Jumine se představí Maekawa Rjóko.

Hlavní hrdinkou příběhu je prvačka na střední škole, Honda Tamaki. Ta se rozhodne, že se stane členkou školního kroužku, jenž se zaměřuje na tvorbu her nejrůznějšího druhu. Jak to u čtyřpanelovek bývá, toto rozhodnutí ji přivede do spousty zajímavých a pro čtenáře zábavných situací.