Krasobruslaři poodhalují dějové zázemí

Visual2Letos v závěru března jsme informovali o novém originálním projektu animačního studia MAPPA s názvem Júri!!! on ICE (v překladu „Júri!!! na LEDĚ“). Nyní byla oficiální webová prezentace projektu aktualizována o nové informace, které poskytly bližší pohled na děj, hlavní postavy, datum premiéry a taktéž nový propagační obrázek, jejž můžete vidět vlevo. K premiéře dojde letos na podzim. Krasobruslařský seriál se tak bude vysílat souběžně se skutečnou krasobruslařskou Grand Prix, která začíná v říjnu a vrcholí začátkem prosince.

Ústřední postavou jest Kacuki Júri, který se po několika letech tréninku a závodění v Detroitu vrací do své rodné země. Na Júriho stále doléhá tlak z největší porážky jeho života, kdy nedokázal japonský tým dovést k prvnímu místu. Je téměř rozhodnut s krasobruslením skončit, ale něco v něm stále hlodá, aby pokračoval. Shodou náhod narazí na Viktora Nikiforova a Jurije Plisetskyje. Viktor byl vždy Júriho krasobruslařským ideálem a vzorem. Po svém setkání jsou všichni tři závodníci odhodláni vydat ze sebe v následující Grand Prix vše. I Júri, který si řekl, že to na profesionální úrovni zkusí ještě jednou a naposledy.

Kacuki Júri (hlas Tojonaga Tošijuki) je třiadvacetiletý krasobruslař, Japonec. Měří 173 centimetrů. Jeho styl jízdy má neobvyklý rytmus. Snadno ho něco rozhodí a demotivuje. Pokud si nedává pozor, tak rychle přibírá. Viktor Nikiforov (hlas Suwabe Džuniči) je sedmadvacetiletý krasobruslař, Rus. Měří 180 centimetrů. Již pátým rokem drží titul mistra světa a je vždy elegantní a šarmantní. Jurij Plisetsky (hlas Učijama Kóki) je patnáctiletý krasobruslař, Rus. Měří 163 centimetrů. Vítěz loňské Grand Prix v juniorské kategorii. Stoupající krasobruslařská hvězda. Mimo ledovou plochu hodný jako beránek, ale jakmile se dostane na led, začne v něm vřít krev.

news_xlarge_yuri_katsuki news_xlarge_victor_setteiganews_xlarge_yuri_plisetsky

Odběratelům twitterového účtu také oficiální stránky nabídly stažení propagačního obrázku ve vysokém rozlišení ve formě pozadí na plochu. Na anime pracují Kubo Micuró (námět, příběh, původní návrhy postav), Jamamoto Sajo (námět, scénář, režie), Hiramacu Tadaši (návrhy postav), Umebajaši Taró (hudba), Macušiba Taku (hudba) a Tominaga Keisuke (hudební produkce). Animátor Tačinaka Džunpei si nově aktualizoval profil na Twitteru, na němž potvrdil, že na anime také pracuje.