gi(a)rlish number v říjnu

KDCW_AM09000032010000_68_coverLetos v lednu jsme se dozvěděli o chystané animované adaptaci knihy gi(a)rlish number. Oficiální stránky byly nově doplněny o jména tvůrčího týmu a upoutávku, na niž se můžete podívat pod článkem. Adaptace bude mít podobu televizního seriálu, který uvidíme již letos na podzim. K vysílání dojde na stanici TBS, a to každý pátek ve 2:28. Úvodní epizoda zahájí 7. října. Vedle webu nové informace zveřejňuje i twitterový účet. Animační práce byly svěřeny do rukou studia diomedéa.

Režie seriálu se ujal Ibata Šóta, pro nějž jde o první takovou zkušenost. Doposud pracoval předně jako animátor; pouze v případě anime Kantai Collection: KanColle zastával pozici režiséra akce. Scénáře se ujal Watari Wataru, spoluautor konceptu anime Qualidea Code a scénárista třetí epizody. Původní návrhy postav nakreslila skupina ilustrátorů QP:flapper, která vytvořila i postavy pro anime Regalia: The Three Sacred Stars. Pro potřeby animátorů je přetvořila Kinošita Sumie, jež navrhovala postavy i pro Dantalian no Šoka. Střihačem se stal Kodžima Tošihiko, vedoucím výpravy naopak Mineta Jošimi.

V hlavních rolích uslyšíme seijú jako jsou Senbongi Sajaka, Išikawa Jui a Hondo Kaede. Mezi další členy hlasového obsazení patří Umehara Júičiró, Nakai Kazuja, Horiuči Kenjú, Óniši Saori a Suzuki Eri. Seriál bude vyprávět o nadějných a ne-tolik-nadějných dívkách snažících se prorazit jako seijú.

Samotný projekt gi(a)rlish number zahájil letos v lednu. Jeho autorem je Watari Wataru, spisovatel série Jahari Ore no Seišun LoveCome wa Mačigatte Iru., jehož text doprovází ilustrace skupiny QP:flapper. Příběh vychází po kapitolách v časopise Dengeki G. První knižní svazek vyšel 27. července. Vedle knižních kapitol vychází i manga adaptace, za níž stojí kreslíř Dómoto Júki. Manga v současné chvíli čítá také pouze první svazek.