DAYS v nové upoutávce

days_visual2_reLetos v lednu byla oznámena animovaná adaptace sportovní mangy DAYS, o níž jsme informovali. Na březnové akci AnimeJapan2016 byla odhalena krátká upoutávka na seriál, jehož premiéry se dočkáme letos v létě. Nyní byla na oficiálních stránkách anime zveřejněna konečná verze upoutávky, na kterou se můžete podívat na konci článku. Televizní seriál se začne vysílat na stanici MBS v neděli 3. července ve tři hodiny v noci. Vedle upoutávky byl zveřejněn i nový propagační obrázek (vlevo), doplněna jména tvůrčího týmu a oznámeni seijú hlavních i vedlejších postav.

Uda Kónosuke se rozhodl ujmout nejenom povinností režiséra, ale rovněž hlavního scénáristy. Uda si režii fotbalového příběhu vyzkoušel již u seriálu Ginga e Kickoff!!. Návrhy postav nakreslil Nakazawa Kazuto, jenž dělal na Sarai-ja Gojó a Zankjó no Terror. Jako kreativní producent na projekt dohlíží Marujama Masao. Produkci zaštiťuje animační studio MAPPA.

Hudební doprovod složil Ike Jošihiro, který u studia MAPPA skládal ozvučení pro Šingeki no Bahamut: Genesis. Mimoto složil hudbu k trojici filmových adaptací románů Itó Keikakua a Yu-Gi-Oh! The Dark Side of Dimensions. Zvuková režie byla svěřena do rukou Mimae Masafumiho. Píseň „Wake We Up“ k úvodním titulkům nazpívala kapela Howl Be Quiet. Část můžete slyšet v upoutávce níže. Píseň „Everlasting Days“ k závěrečným titulkům nazpívají seijú hlavních rolí.

V hlavních rolích se představí Jošinaga Takuto (jako Cukamoto Cukuši), Macuoka Jošicugu (jako Kazama Džin), Namikawa Daisuke (jako Mizuki Hisahito), Ono Daisuke (jako Kimišita Acuši) a Mijano Mamoru (jako Óšiba Kiiči), kteří nazpívají zmíněný ending. Doplní je Šimono Hiro, Jasumoto Hiroki, Sakurai Takahiro, Okabe Suzune, Koniši Kacujuki, Tojonaga Tošijuki a další. Producenti navázali spolupráci s oděvní společností MIZUNO, která vytvoří oblečení a kopačky ve stylu dresů z anime.