Titáni již brzy zaútočí na počítače a konzole

aot_wings_of_fredomHra na motivy anime Šingeki no Kjodžin s názvem A.O.T: Wings of Freedom se má na západní trh dostat až ke konci srpna. Nicméně to nebrání jejímu vydavateli, společnosti Koei Tecmo, aby nás zásoboval nejrůznějšími videy a střípky ze hry. Naposled jsme se tak dočkali několika upoutávek, v nichž můžeme vidět záběry ze hry, které se zaměřují na hratelné postavy a bojový systém. Fanouškům, které zajímá detailnejší popis bojového systému, jsou určeny oficiální stránky, kde je vše přehledně uvedeno.

Hra se odehrává téměř na začátku příběhu, kdy Eren a další dokončili výcvik a musí čelit prvnímu útoku titánů ve čtvrti Trost. Hráč má tak možnost volného pohybu po městě i kasárnách, může komunikovat s ostatními postavami a získavat informace o dalších misích či vylepšovat svoje zbraně. Hráči budou moci hrát nejen za Erena, ale i za další postavy, jako například Mikasu, Armina, Leviho nebo Hange. U těchto postav uslyšíme i jejich dabéry z anime, neboť i ve verzi pro západ zůstane originální japonský dabing.

Samotná hra vyjde 26. srpna v Evropě a 30. srpna v Americe na Xbox One, PC (Steam), PlayStation 4, PlayStation 3 a PS Vita. Zajímavostí je, že v Americe hra vychází pod názvem Attack on Titan, zatímco v Evropě vychází pod názvem A.O.T: Wings of Freedom.

Upoutávka:

Představení bojového systému:

Demonstrace Erena:

zdroje:   ANN,  Crunchyroll