Nový projekt studia MAPPA

img_mainVe středu 23. března došlo ke spuštění oficiálních stránek blíže nespecifikovaného projektu s názvem Juri!!! on Ice. Web nesl pouze informaci, že půjde o spolupráci mangaky Kubo Micuró, režisérky Jamamoto Sajo a animačního studia MAPPA. Bližší informace byly zveřejněny na akci AnimeJapan2016, která se konala tento víkend. Půjde o televizní seriál s neupřesněným datem premiéry. Na první propagační obrázek se můžete podívat vlevo, zatímco na první upoutávku dole pod článkem.

Na režisérskou sesli se usadila Jamamoto Sajo, která se podílela na anime Mičiko to Haččin a Lupin the Third: Mine Fudžiko to Iu Onna. Kubo Micuró se podepsala pod příběhem a původními návrhy postav. Za námětem stojí obě zmíněné autorky. Jamamoto Sajo se ujala přepsání děje do podoby scénáře. O překreslení návrhů postav pro animátory se postaral Hiramacu Tadaši, který dělal i na Kareši Kanodžo no Džidžó a Kiseidžú: Sei no Kakuricu. Animační práce si vzalo na starost studio MAPPA.

Hudební doprovod složí Umebajaši Taró a Macušiba Taku. První zmíněný dělal například na anime Space Dandy, druhý přispěl k herní sérii Jókai Watch. Hudebním producentem se stal Tominaga Keisuke, který pracoval na seriálech Space Dandy a Zankjó no Terror. Všichni tři patří do společnosti PIANO.

V hlavních rolích se představí Tojonaga Tošijuki, Suwabe Džuniči a Učijama Kóki jako Kacuki Júri, Viktor Nikiforof a Jurij Plisetsky. Ústředním tématem anime seriálu je, jak jste z obrázků již jistě poznali, krasobruslení. Autorky Jamamoto a Kubo na realizaci pracovaly čtyři roky. Při svých přípravách navštívily Brazílii, Rusko i Peking. Kubo, známá například pro svou mangu Again!!, vytvořila dohromady přes devět set stránek konceptů, návrhů a scénáře. Na seriálu se jako odborný poradce a choreograf podílí krasobruslař Mijamoto Kendži.