Trigger na jaro chystá i krátkou sérii

lulucoV pondělí 8. února došlo k odhalení nového projektu, jejž chystá animační studio Trigger a jeho tým, který má na kontě seriály jako Kill la Kill a Ninja Slayer from Animation. Půjde o animovaný televizní seriál nesoucí název Učú Patrol Luluco. Premiérový díl se odvysílá 1. dubna ve 23:00 na televizní stanici Tokio MX v programovém bloku Ultra Super Anime Time. Půjde o formát krátkých epizod. Projektu byly otevřeny oficiální stránky a twitterový účet.

Pod námětem jsou podepsáni Imaiši Hirojuki a studio Trigger. Imaiši se rovněž chopil režie a scénáře. Tvůrce stojí například za Dead Leaves a Panty & Stocking with Garterbelt. O návrhy postav se postarala dvojice Mago a Jošigaki Jusuke. Hlavním režisérem animace se stal Handa Šúhei, který se doposud angažoval čistě jako animátor. Jošinari Jó, jenž režíroval Little Witch Academia, zajistí zvláštní efekty.

V hlavní roli Luluco se můžeme těšit na seijú Mao, jíž bude přihrávat noki Džunja. Mezi další jména patří Iwata Micuo, Šintani Majumi a Inada Tecu. Úvodní i závěrečnou píseň vytvoří nové uskupení Fudžirock. Celý projekt je oslavou pátého výročí existence studia, jehož výkonným ředitelem je Ócuka Masahiko.

Luluco je úplně obyčejná základoškolačka, která si spokojeně žije na území Ogikubo – vyhrazené zóně v Mléčné dráze, kde mohou lidé a mimozemšťané poklidně koexistovat. Jednoho dne se však v Lulučině třídě objeví nový student jménem Nova, který její život otočí naruby.