Girls und Panzer der Film míří na pevná média

garurupanOficiální stránky anime Girls und Panzer přispěchaly s aktualizací, která přibližuje vydání filmu na pevných médiích. Ke koupi bude BD i DVD verze, a to v základní a limitované edici. Předobjednávky budou přijímány až do 14. dubna. K vydání disků samotných pak dojde 27. května. Vyjma filmu samotného se dočkáme OVA epizody, jež bude sloužit jako epilog. Na disku budou dále ke zhlédnutí plnohodnotné upoutávky i televizní reklamy na film, úvodní i závěrečná titulková sekvence ze seriálu, tříminutové shrnutí děje seriálu, zvukový komentář režiséra filmu a další.

Girls und Panzer der Film navazuje na původní seriál z roku 2012, za jehož zrodem stálo animační studio Actas a režisér Mizušima Cutomu. Mezi další členy týmu patří návrhář postav a přední režisér animace Sugimoto Isao, scénáristka Jošida Reiko a tvůrce hudebního doprovodu Hamaguči Širó. Stejná sestava se podílela i na tvorbě filmu.

Snímek šel do kin loni 21. listopadu a stále se drží v programech. Prozatím se mu podařilo vydělat přes miliardu jenů a stále může pěknou částku přidat, jelikož se od 20. února začne promítat ve speciálních 4DX kinosálech. 18. listopadu bylo uvolněno do prodeje CD s hudebním doprovodem filmu, kterého se prodalo přes třiadvacet tisíc kusů.