Chystá se adaptace mangy Days

daysNadcházející číslo týdeníku Šónen Magazine, jejž publikuje nakladatelství Kódanša, oficiálně zveřejní informaci o chystané animované adaptaci jedné ze svých sérií. Jde o sportovní mangu zvanou DAYS, za níž stojí autor i kreslíř Yasuda Tsuyoshi. Období premiéry zatím přiblíženo nebylo a ani o hlasovém obsazení nevíme nic konkrétního. Otevřeny však byly oficiální stránky a stejně tak twitterový účet. Stránky nabídly první propagační obrázek, který přikládáme na konci článku.

Na režisérském postu se představí Uda Kónosuke, který má na kontě seriály One Piece a Ginga e Kickoff!! Návrhy postav obstará Nakazawa Kazuto, jenž dělal na Sarai-ja Gojó a Zankjó no Terror. Hudební doprovod složí Ike Jošihiro, jehož tvorbu jsme mohli slyšet v Kamiču! a Šingeki no Bahamut: Genesis. O režii zvuku se postará Mima Masafumi, jako i v případě Ušio to Tora a Paprika. Produkci zaštiťuje animační studio MAPPA.

Jasudova nejnovější série začala vycházet v roce 2013 a doposud vydala materiálu na třináct svazků. Manga byla nominována v 39. ročníku Cen nakladatelství Kódanša v kategorii mangy pro chlapce. Ve středu dění fotbalového příběhu stojí dvojice chlapců – Cukamoto Cukuši a Kazama Džin. První jmenovaný postrádá nadání, což ovšem nahrazuje neutichajícím zápalem pro hru, zatímco druhý je vypočítavý fotbalový génius. Jejich setkání změní stav věcí pro oba z nich a dost možná pro celý japonský středoškolský fotbal.

key_days