Osomacu-kun vyrůstá

news_xlarge_osomatsu_mainvisualV letošní podzimní sezóně se své premiéry dočká i anime Osomacu-san. Půjde o televizní seriál zahajující na televizní stanci TV Tokyo, a to 6. října o půl druhé ráno. Anime vychází z původní mangy Akacuki Fudžia pojmenované Osomacu-kun, která se dočkala již dvou animovaných adaptací, první v roce 1966 a druhé potom v roce 1988. Nový seriál vzniká na počest kreslíře mangy, který by letos oslavil své osmdesáté narozeniny, kdyby v roce 2007 nezemřel. Upoutávku si můžete pustit pod článkem.

Na režisérskou sesli se usadil Fudžita Jóiči, jenž nabral zkušenosti na seriálech Gintama a Binbógami ga!. Návrhy postav pro animátory obstará Asano Naojuki, který má na svědomí i film Saint Onii-san a Hana wa Saku: Tóhoku ni Saku. Hudební doprovod složí Hašimoto Jukari, jejíž tvorbu jsme mohli slyšet v anime Toradora! a Mawaru Penguindrum. Animační práce zaštiťuje Studio Pierrot, které vytvářelo i Area 88 a Tegami Bači.

V hlavní roli se představí Sakurai Takahiro. Mezi dalšími seijú budou Nakamura Júiči, Kamija Hiroši, Fukujama Džun, Ono Daisuke, Irino Miju, Endo Aja, Suzumura Keniči, Kokurjú Sači, Ueda Jódži, Tobita Nobuo a Saito Momoko. Manga vypráví o nezbedných šesterčatech a jejich kamarádech. Nové anime se k šesterčatům vrátí, ale bude sledovat jejich osudy v dospělosti.