Titáni nás v kinech překvapí

titan-posterScénárista chystaných hraných filmů Šingeki no Kjodžin Mačijama Tomohiro nedávno prohlásil, že filmy budou obsahovat drastické změny oproti předloze. Dočkáme se změn jak co se týče děje, tak i charakteru postav. Dokonce si myslí, že fanoušci anime budou docela naštvaní.

Největších změn se dočkají charaktery hlavních postav. Například Eren, který v předloze slibuje, že porazí všechny titány, se zde chová jako obyčejný mladík, který popírá existenci titánů a má záchvaty paniky, když je vidí. Jeho největší motivací k boji je Mikasa, ke které cítí mnohem více než je naznačeno v manze.

Nicméně jsou zde i zásadnější změny, některé postavy se zde dokonce ani neobjeví. Jednou z nich je například Levi, jenž v předloze patří mezi klíčové postavy a v anketách mezi fanoušky je na vrcholu žebříčku popularity. Z toho tedy vyplývá, že se dočkáme i mnoha změn týkajících se děje. Podobně na tom bude i prostředí, jež zde bude mnohem více připomínat Japonsko.

Některé změny ale navrhl sám autor mangy, Isajama Hadžime. Sám si přál, aby ve filmu Eren nebyl typickým šónen hrdinou, ale aby byl obyčejným mladíkem, který má strach z titánů. Jestli se jedná o změny k lepšímu nebo k horšímu, budou moci diváci posoudit již prvního srpna, kdy se má dostat do kin první film. Druhý film se do kin dostane o necelé dva měsíce později.

Zatím poslední uveřejněné televizní reklamy:
https://www.youtube.com/watch?v=sa7LhUCiZWg

https://www.youtube.com/watch?v=hj2ilBmjLuo

https://www.youtube.com/watch?v=W0UvPKXXnbA

zdroje:   ANN,  Crunchyroll