Podrobnosti o anime Rakudai Kiši no Cavalry

radukai_kishiNakladatelství GA Bunko nedávno oslavilo deset let od svého založení a na akci k tomuto výročí byly prozrazeny i podrobnosti týkající se chystané anime adaptace light novely Rakudai Kiši no Cavalry. Tento projekt byl oznámen na začátku března v časopise Gekkan Šónen Gangan. Nově jsme se tak dozvěděli složení produkčního štábu a odhalena byla i první ilustrace, na které můžeme vidět oba protagonisty. Bohužel stále nebylo prozrazeno, kdy se hotová série začne vysílat.

V tomto fantasy světě se ocitneme na akademii pro magické rytíře, jejichž zbraně jsou vytvořeny z jejich vlastních duší. Protagonista Kurogane Ikki zde také studuje, sám ale žádný velký magický talent nemá a pro špatné známky je nucen opakovat ročník. Díky novému pravidlu nastoupivšího ředitele začne nečekaně bydlet se Stellou Vermillion, která naopak patří mezi ty nejlepší na škole a říká se o ní, že patří mezi největší talenty současné generace. A jak už to tak bývá, moc to mezi nimi neklape.

Na animaci trochu netradičně spolupracují dvě studia – Silver Link (Kokoro Connect, Non Non Bijori) společně s Nexus, které pracovalo na několika epizodách anime Sword Art Online II. Také v režii se setkáváme se dvěma jmény, do režisérského křesla usedl jak zkušený Ónuma Šin (Kokoro Connect, Baka to Test to Šókandžú), tak i Tamamura Hitoši, který prozatím režíroval akorát Kótecu no Vandetta. O scénář se postaral Jasukawa Šógo (Šokugeki no Sóma, Terra Formars), za grafickým ztvárněním postav stojí Komacubara Sei.

zdroje:   ANN,  Crunchyroll