Teekjú se vrací do televize i se spin-offem

t15Na o víkendu konané akci Earth Star Festival bylo oznámeno, že na jaře se své už čtvrté řady dočká anime Teekjú. Stejně jako u jeho předchozích sérií se animace ujme studio MAPPA (Zankjó no Terror) a o režii, scénář i převod postav z mangy se postará Itagaki Šin (Black Cat, Devil May Cry).

Příběh anime, jehož předlohou je stejnojmenná manga autora Rootse, která od roku 2012 vychází v měsíčníku Comic Earth Star a v červenci se dočkala vydání osmého svazku, sleduje osudy čtyř členek školního tenisového klubu. I přes toto sportovní zasazení se dívky k samotné hře prakticky nedostanou, a když už ano, běžný tenis to rozhodně nepřipomíná.

Kromě toho bylo oznámeno, že zadaptována bude i spin-off manga Takamija Nasuno Desu!, jež vychází v Monthly Comic Earth Star teprve od letošního roku. Jak název napovídá, děj je zde soustředěn hlavně na Takamiju Nasuno, jednu ze čtyř protagonistek, která sice vůbec netuší, jak hrát tenis, jistou výjimečnost jí však dodává fakt, že pochází z extrémně bohaté rodiny. Stejně jako v případě Teekjú se budou na tvorbě tohoto anime podílet Itagaki se studiem MAPPA a do televize se dostane taktéž na jaře.

TakamiyaNasunoDesu