Novela „Nudný svět, kde neexistují oplzlé vtipy“ dostane anime

bwVe vydavatelském plánu nakladatelství Gagaga Bunko pro rok 2015 se vedle nových informací k pokračování anime série Jahari Ore no Seišun Lovecome wa Mačigatte Iru objevilo také oznámení o chystané anime adaptaci light novely Šimoneta to Iu Gainen ga Sonzai Šinai Taikucu na Sekai, což lze volně přeložit jako Nudný svět, kde neexistují oplzlé vtipy.

Tato novela, jejímž autorem je Akagi Hirotaka, vychází v nakladatelství Gagaga od roku 2012 a její sedmá kniha se do prodeje dostala letos v září. Na přebaly všech sedmi knih se můžete podívat v galerii. O ilustrace se v novele stará Šimocuki Eight, zatímco zkušená mangaka Juzuki N‘ (která jinak kreslí prakticky jen hentai) má na svědomí adaptaci do mangy, jež začala vycházet letos v květnu v magazínu Monthly Comic Blade.

Příběh se odehrává v dystopickém Japonsku šestnáct let poté, co byla veškerá hrubá a sprostá mluva zakázána Zákonem o veřejném pořádku, mravnosti a zdravé výchově dětí. Hlavním hrdinou je Okuma Tanukiči, jenž je přijat na elitní střední školu dobrých mravů. Brzy je však pozván do rebelské organizace SOX, a to rovnou její zakladatelkou a jediným členem v jedné osobě, Kadžó Ajame. Pozvání se rychle změní ve vydírání a Tanukiči je tak nucen se podílet na obscénních teroristických útocích na předsedkyni studentské rady, do které je navíc zamilovaný.

EDIT: Na webu nakladatelství Mag Garden, pod kterým vychází zmíněná manga adaptace, se objevilo oznámení, že anime Šimoneta to Iu Gainen ga Sonzai Šinai Taikucu na Sekai se na televizní obrazovky dostane v letní sezóně.