Nové informace ke hře Sword Art Online: Lost Song

dpsaolsJak bylo avizováno na Dengeki Bunko Fall Festival, další podrobnosti k pokračování herní série Sword Art Online se objevily minulý týden v měsíčníku Dengeki PlayStation (viz obrázky).

Jak již bylo řečeno v předchozím článku, hlavní změnu bude představovat herní svět VVRMMORPG ALfheim Online. Tvůrci slibují rozličné prostředí tvořené planinami, pouštěmi, ledovci a dalšími vizuálně zajímavými lokacemi. Příběh Sword Art Online: Lost Song bude zasazený na Svartalfheim, záhadný nový kontinent, který byl do ALO přidán v rámci aktualizace. V severogermánské kosmologii byl Svartalfheim (resp. Svartálfaheim) domovinou zlých temných álfů (elfů) a trpaslíků. Oproti předchozím dílům dojde také k podstatnému zvětšení jednotlivých map, přičemž jedna oblast má mít rozlohu dokonce 16 km². Všechny mapy bude přitom možné prozkoumávat jak po zemi, tak ze vzduchu.

dpsaols 02

Létání bude hrát nemalou roli i v soubojích, které se nově rozdělí na pozemní a vzdušné. V těch vzdušných bude hráč moci vypnout automatické cílení útoků a k získání převahy tak využívat létání společně s možností zaútočit na kteroukoliv část těla svého protivníka. Další novinkou bude počet členů družiny, jenž se ze dvou zvýší na tři (hráčem ovládaná postava a dva společníci). Kromě toho bude hráč mít možnost si vždy vybrat, koho z družiny bude ovládat. Oproti předchozím dílům série tak odpadne nutnost hrát stále jen za Kirita.

dpsaols 03

Jedním z hlavních aktérů ve Sword Art Online: Hollow Fragment byla Philia, jejíž postava nemá základ v knižní předloze. Dle tvůrců se v pokračování objeví hned několik takových postav. Lze předpokládat, že o jejich tvorbu (stejně jako o příběh) se opět postará přímo Kawahara Reki.

V minulém týdnu zveřejnilo studio Bandai Namco rovněž video, ve kterém mimo jiné oznamuje, že SAO: Hollow Fragment se dosud prodalo přes 400 tisíc kopií. Dle údajů z VGChartz by z toho zhruba 150 tisíc měly tvořit prodeje mimo Japonsko. Lokalizace do několika jazyků a vydání hry celosvětově se tedy ukazuje jako dobrý tah, který navíc otevírá vrátka lokalizace i pro Lost Song. Ten navíc bude vedle handheldu PS Vita nově mířit i na (v rámci platformy PlayStation stále dominující) skupinu majitelů PS3.

http://youtu.be/0Nlf4WUsMUs