Ečči anime Isuca již v lednu

isucaNa oficiálních stránkách anime adaptace mangy Isuca byly zveřejněny nové informace. Známe již tedy tvůrčí štáb i datum vysílání, které bylo stanoveno na nadcházející leden.

Animaci si vzalo na starost studio Arms. Do režisérského křesla usedl Iwanaga Akira, jenž v posledních letech pracoval na Kingdom (2013) a také na obou OVA ke Corpse Party. Scénáristu Suzuki Masašiho můžete znát z anime Rail Wars! nebo Oda Nobuna no Jabó. Design postav navrhla Akijama Jukiko, jež pracovala na sériích Jume-iro Patissiere nebo na anime Black Cat.

Hlavním protagonistou je středoškolák Šiničiró, který se snaží najít si nějakou brigádu, aby měl z čeho platit nájem. Jeho učitelka mu doporučí, aby zkusil práci domovníka u její žákyně Sakuji. Bohužel pro Šiničiróa se nejedná o žádnou obyčejnou slečnu. Je totiž 37. hlavou rodiny Šimazu a jejím úkolem je lovit zlé bytosti z jiného světa. Když se jí jde Šiničiró představit, tak omylem osvobodí jednu zlou bytost a je Sakujou přinucen ji zase chytit. Přitom si Sakuja všimne jeho zvláštních schopností, a tak kromě domácích prací jí musí pomáhat i při lovu.

Autorem předlohy je Takahaši Osamu, který začal mangu vydávat v roce 2009 v časopise Young Ace. Letos v červnu vyšel zatím poslední, pátý svazek.