Podrobnosti o anime Seiken Cukai no World Break

stnwbMinulý týden ve čtvrtek byly spuštěny oficiální stránky anime adaptace light novely Seiken Cukai no World Break (Warubure). Vedle informací o produkčním týmu a datu vysílání (leden 2015) se zde objevil i krátký teaser, na který se můžete podívat níže.

Na post režiséra usedl Inagaki Takajuki, kterého můžeme znát například z anime Sunabózu nebo Rosario to Vampire. Scénář obou těchto titulů napsal Jamaguči Hiroši a nejinak tomu je i v případě Warubure. Grafické ztvárnění postav má na starosti Išikawa Masakazu, jehož práci můžeme znát ze sérií Kodomo no Džikan nebo Šinrjaku! Ika Musume. Adaptace vzniká v animačním studiu Diomedea.

Děj Seiken Cukai no World Break se odehrává na soukromé střední škole, kam jsou přijímání jen velice specifičtí studenti. Říká se jim Spasitelé a vedle vzpomínek na svůj minulý život disponují i různými speciálními nebo magickými schopnostmi. Těch využívají v bojích se záhadnými monstry zvanými Kacíři. Jedním z těchto studentů je i hlavní protagonista příběhu, Haimura Moroha, který má jako jediný vzpomínky hned ze dvou minulých životů. Moroha ve škole narazí na dvě dívky, se kterými byl v minulých životech úzce spjat; jedna byla jeho sestrou, druhá manželkou.

Autorem předlohy je Awamura Akamicu, který začal novelu vydávat v roce 2012 pod nakladatelstvím GA Bunko. Od té doby stačilo vyjít již osm knih, přičemž zatím poslední z nich se dostala do prodeje 8. srpna. Kromě toho od června vychází manga adaptace v měsíčníku Comp Ace.

http://youtu.be/zlXhRdFMEyg