Titáni útočí na kinosály

titani_filmTvůrci populárního seriálu Šingeki no Kjodžin si nejspíše myslí, že jsou titáni pro televizní obrazovky příliš velcí. Šingeki no Kjodžin se tak ještě letos dostaví na plátna kin. Nejedná se však o nic víc než o seriál sestříhaný tak, aby se stopáž příběhu vešla do dvou celovečerních filmů. První film pokryje epizody 1 až 13, druhý pak zbytek, tedy epizody 14 až 25.

Jistých změn se však kinoverze dočká. Filmy dostanou prostorový zvuk 5.1 a budou znovu namluveny, seijú však zůstávají stejní jako v seriálu. Vrátí se tak Júki Kadži (Eren Jaeger), Jui Išikawa (Mikasa Ackerman) a Marina Inoue (Armin Arlelt). Stejně tak zůstává i režisér Tecuro Araki a skladatel Hirojuki Sawano.

První film se do kin dostane 22. listopadu letošního roku a ponese název Šingeki no Kjodžin Zenpen: Guren no Jumija (Rudý luk a šíp). Druhá část, jež dostala podnázev Džijú no Cubasa (Křídla svobody), pak začne dobývat kina někdy během příštího roku. Fanoušci seriálu si jistě povšimli, že jsou filmy pojmenovány podle úvodních znělek své televizní verze od Linked Horizon.

zdroj:   ANN