Dengeki Bunko Fighting Climax bude i na PS3 a PS Vita

dbfcnO 2D bojovce s hlavními hrdiny vybraných light novel nakladatelství Dengeki nazvané Dengeki Bunko Fighting Climax jste si mohli přečíst v tomto dvakrát aktualizovaném článku. Hra se sice nakonec dostala pouze na japonské arkádové automaty, nicméně Sega nevyloučila její eventuální rozšíření na další platformy. A minulý pátek bylo oficiálně oznámeno, že tato hra se letos na podzim objeví také ve verzích pro PlayStation 3 a PlayStation Vita. Podle vyjádření Dengeki budou tyto konzolové verze obsahovat herní módy, které nejsou na automatech k dispozici. Další informace přinese nové číslo časopisu Dengeki PlayStation, které vyjde 10. července.

Zatím nic nenasvědčuje tomu, že by se nabídka herních a podpůrných postav měla oproti arkádové verzi jakkoliv měnit. V nedávné době se tento výběr navíc rozrostl o hlavní hrdinky novel Toradora! a Mahóka Kókó no Rettósei, Aisaku Taigu a Šibu Mijuki. V roli podpůrných postav je doprovází Takasu Rjúdži a Šiba Tacuja. Těmi úplně nejčerstvějšími přirůstky do Dengeki Bunko Fighting Climax však jsou Himeragi Jukina a Akacuki Kódžó ze Strike the Blood a Satomi Rentaró z Black Bullet se svojí Gastrea loli Aiharou Endžu.

EDIT: Společnost Sega oznámila, že hra Dengeki Bunko: Fighting Climax bude lokalizována a koncem léta se objeví na západních trzích. Dostupná bude v obou konzolových verzích, tedy pro PS Vita a PS3. Níže se můžete podívat na video k tomuto oznámení.