Anime o tvorbě mangy již za měsíc

mangakasanNa oficiálních stránkách anime adaptace čtyřpanelovky Mangaka-san to Assistant-san to byla zveřejněna první upoutávka. Anime se dočkáme již za měsíc a zajímavostí je, že bude mít netradiční stopáž, protože každý díl bude mít pouze okolo třinácti minut.

Hlavními postavami jsou mangaka Aito Júki a jeho asistentka Ašisu Sahoto. Jejich profesionální vztah je poněkud zvláštní, jelikož Ašisu Aitovi nepomáhá pouze s tvorbou mangy, ale i s jeho problémy se vciťováním se do svých postav. Ašisu je ochotná pro mangu udělat cokoliv, a proto plní všechna Aitova přání – i ta trochu perverznější.

Animace probíhá ve studiu Zexcs (Koukaku no Regios, Macademi Wasshoi!), kde se režie ujal Furuta Takeši, který si na této pozici odbyde svůj debut. Scénář píše Itami Aki, který pracoval například na Aku no Hana nebo Mušiši. Převedením postav z mangy do anime se zabývá Curuta Hitomi, jehož postavy jsme mohli vidět například v  anime Area no Kiši.

Autorem mangy je Hirojuki, který začal mangu vydávat v roce 2008. Její poslední, desátý svazek vyšel v roce 2012. Hirojuki je mimo jiné i autorem mangy Dódžin Work, která se svojí anime adaptace dočkala už v roce 2007. Níže se můžete podívat na první upoutávku.

zdroje:   ANN,  Crunchyroll