Juri anime od autorky Loveless

akuma_no_riddleV pondělí začal Pony Canyon streamovat první upoutávku k anime adaptaci mangy Akuma no Riddle. Z této upoutávky se mimo jiné dozvídáme i produkční tým a měsíc začátku vysílání – duben 2014.

Ústřední postavou příběhu je Ičinose Haru, která chodí na soukromou dívčí školu Mjódžjó. Na první pohled působí vše normálně, přesto je hlavní hrdinka ve velkém nebezpečí. Do třídy s ní chodí dalších dvanáct spolužaček a každá z nich chce Haru zabít. Dívka Azuma Tokaku, jež na tuto školu nedávno přestoupila, se však v jednom ohledu liší. Na rozdíl od ostatních totiž začne mít Haru ráda.

O animaci se starají ve studiu Diomedea (Arakawa Under the Bridge, Nogizaka Haruka no Himicu), přičemž režie se ujal Kusakawa Keizó (Mahó Šódžo Lyrical Nanoha, Inukami!). Scénář pochází z pera Jošimury Kijoko (Last Exile: Ginjoku no Fam, Densecu no Júša no Densecu) a převod postav z mangy do anime má na starosti Ide Naomi (Šinrjaku! Ika Musume, Gingicune).

Autorkou předlohy je Kóga Jun, kterou proslavila především její manga Loveless. Manga Akuma no Riddle začala vycházet teprve v minulém roce v časopise Newtype a její první svazek byl vydán letos v červenci.