Mušiši v televizi nekončí

mushishi-s2Nedávno odvysílaný hodinový speciál Mušiši, jenž adaptoval dvě nově nakreslené kapitoly, ve svém závěru slavnostně oznámil, že příběhy o Ginkovi a jeho putováních se na televizní obrazovky vrátí v plnohodnotné televizní sérii. Dojde k tomu již letos v dubnu a tvůrčí tým by měl zůstat beze změny. Na režisérskou sesli tedy opět usedne a zároveň příběhy z předlohy do scénáře přepíše Nagahama Hiroši, o návrhy postav pro animátory se postará Umakoši Jošihiko, kterýžto se rovněž ujme postu předního režiséra animace. Hudbu složí též starý známý, konkrétně Masuda Tošio. Vše pak bude zaštiťovat animační studio Artland. Co se týče obsazení, Ginko bude znovu promlouvat hlasem Nakano Júty.

Předloha, za níž stojí Urušibara Juki, vycházela v letech 1999 až 2008 na stránkách měsíčníku Afternoon (Džiraišin, Kiseidžú, Sidonia no Kiši), který vydává nakladatelství Kódanša. Vyprávění sleduje nejen Ginkovo putování, ale také jak se na svých cestách vypořádává se záhadnými formami života zvanými „muši“, které mají ve zvyku lidem svými způsoby života působit roztodivné potíže.

Aktualizace (31. 1. 2014): Nová série bude rozdělena na dvě části, přičemž ta první se začne vysílat letos v dubnu a druhá přijde na řadu letos v říjnu. Obě série by s největší pravděpodobností měly čítat každá po třinácti epizodách.

zdroje:   Natalie,  MoAE