První ukázky z Dengeki Bunko Fighting Climax

Před časem (konrétně na letošní Tokyo Game Show) představila Sega bojovou hru Dengeki Bunko Fighting Climax. Jak napovídá samotný název, hra vzniká ve spolupráci se společností ASCII Media Works, resp. nakladatelstvím Dengeki. Fighting Climax bude klasická 2D bojovka a zajímavá bude především z toho důvodu, že se v ní proti sobě postaví hlavní hrdinové vybraných light novel zmíněného nakladatelství.

Již dříve byly do této hry potvrzeny postavy Shany (Shakugan no Shana), Asuny (Sword Art Online), Misaka Mikoto (Railgun) a Kousaka Kirino (Oreimo). Jako zatím nejnovější přírůstek byla na Dengeki Bunko Autumn Festival 2013 oznámena Kuroyukihime (Accel World) a na své si přijde i něžné pohlaví s postavou Shizua (Durarara!!). K dispozici navíc budou podpůrné charaktery, jež budou moci do duelu občas zasáhnout. U Shany to bude Wilhelmina Carmel, u Asuny Leafa, Mikoto bude mít Toumu, Kirino bude dělat společnost Kuroneko, Kuroyukihime její Haru a v případě Shizua to bude Celty Sturluson. Všechny tyto postavy budou namluveny jejich původními seiyuu z anime adaptací a každá bude mít svůj osobitý styl boje a vlastní speciální schopnosti. Více napoví propagační screeny a promo video pod článkem.

Vedle data vydání zůstává zatím neznámá také platforma, pro kterou je hra vyvíjena. V prvotním článku na oficiálním webu Dengeki bylo údajně uvedeno PlayStation 3, nicméně tato informace prý byla z onoho článku rychle odstraněna.

EDIT: Do Fighting Climax byla přidána trojice nových podpůrných charakterů; Maou Sadao z Hataraku Maou-sama!, Holo ze Spice and Wolf a Boogiepop z Boogiepop Phantom: Boogiepop wa warawanai.
EDIT2: Přibyly další nové podpůrné postavy a k tomu i jedna hlavní. Tou je Minato Tomoka (Ro-Kyu-Bu!), které bude asistovat její spoluhráčka Hina. Na pomoc v boji bude možno přibrat nově také Kagu Kouko (Golden Time), Kino (Kino no Tabi: The Beautiful World), Shiinu Mashiro (Sakurasou no Pet na Kanojo) a Touwu Erio (Denpa Onna to Seishun Otoko).