Anime Noragami se dočkáme v lednu

Podle listopadového vydání časopisu Shonen Magazine se anime adaptace mangy Noragami dočkáme v lednu příštího roku. Autorem mangy je uskupení Adachitoka, které mangu začalo vydávat v roce 2011 a sedmý svazek vyšel v červnu.

Hlavní postavou je bůžek Yato. Jeho životním snem je mít plno uctívačů. Nicméně zatím nemá ani jednu svatyni. A jeho jediná zbraň, která mu pomáhala řešit problémy ostatních lidí, ho opustila. Když už vše vypadá tragicky, náhodou zachrání středoškolačku Iki Hiyori, se kterou se posléze skamarádí a díky ní si najde novou zbraň. Poté se společně s nimi snaží získat slávu a peníze na svoji vlastní svatyni tím, že pomáhá ostatním lidem s jejich problémy.

Animaci tohoto shounen anime připravuje známé studio Bones, které vydalo například Zetsuen no Tempest nebo Soul Eater. Režie se ujal nepříliš zkušený Tamura Koutarou, který pomáhal s režií u anime Ookami Kodomo no Ame to Yuki nebo Baccano!. Scénáristka Akao Deko psala scénáře k Astarotte no Omocha! nebo Arakawa Under the Bridge. O převedení postav z mangy do anime se postará Kawamoto Toshihiro. Ten rozhodně nepatří mezi nováčky – vytvářel návrhy postav například k Cowboy Bebop nebo Gosick.

zdroj:   ANN