Girls und Panzer spolupracuje s WoT

Zanedlouho, přesně 5. září, se chystá uvedení do provozu japonského serveru jedné z nejhranějších her současnosti World of Tanks. Společnost Wargaming.net, pod kterou WoT spadá, se navíc rozhodla pro chytrý krok a navázala spolupráci se značkou Girls und Panzer.

Anime Garupan, jehož poslední dvanáctý díl první řady byl odvysílán letos v březnu, na sebe přitáhlo pozornost fanoušků tankové techniky. Příběh se odehrává v universu, v němž se praktikuje Sensha-dou neboli tankové válečné umění považovaně jako čistě dívčí záležitost. Jednotlivé střední školy pak mezi sebou v tankových bitvách soutěží o titul v rámci národního turnaje. Kromě známých tanků jsme v anime mohli vidět i takové unikátní kousky jako třeba Porscheho Tiger nebo legendární německý Mouse. Právě tyto tanky i mnohé další se objevují jak v anime, tak i v samotné hře. Společnosti Wargaming.net se tak díky anime naskytla skvělá příležitost pro jejich reklamní kampaň.

Kromě toho, že Garupan propůjčilo svoji tvář pro reklamní kampaň WoT, je tu ještě jedno chystané překvapení, které bude japonský server činit mezi ostatními unikátním. Pro hráče by měla být k dispozici možnost uzpůsobit si tank do podoby, v jaké jsme je mohli vidět v anime. Ve virtuálních městech a po pláních se tak nejspíš bude brzo prohánět například červenozlatý Stug III s válečnými zástavami či křiklavě žlutý československý Panzer 38(t). Tato možnost sice existuje již teď formou fanouškovských patchů (včetně hlášek hrdinek při samotném řízení tanku), nicméně provedenou změnu vidíte jen vy a vaši spoluhráči již ne.

zdroj:   Alafista