Druhá řada Little Busters! už v říjnu

Nejnovější číslo Dengeki G’s magazínu a nově aktualizované oficiální stránky minulý týden potvrdily, že netrpělivě očekávaná druhá řada anime adaptace populární vizuální novely Little Busters! od studia Key se své televizní premiéry dočká letos v říjnu. Pomineme-li nejrůznější náznaky studia od samotných začátků produkce anime, byla druhá řada Little Busters! oficiálně potvrzena až krátkou preview upoutávkou na konci posledního dílu řady první.

Kromě premiéry druhé řady bylo také potvrzeno, že Maeda Jun, jeden z vrchních tvůrčích autorů a skladatelů hudby většiny Keyovských novel, společně s dalším hlavním Keyovským skladatelem, Oritem Shinjim, složí pro druhou řadu anime zcela novou úvodní a závěrečnou znělku. Novou úvodní znělkou bude píseň „Boys Be Smile“, kterou složí Maeda a nazpívá zpěvačka Suzuyu. Závěrečnou znělkou pak bude song „Kimi to no Nakushi Mono“, jehož autorem bude Orito a nazpívá ho Kitazawa Ayaka.

Oficiální stránky dále potvrdily, že o produkci druhé řady se postará stejný tvůrčí tým, který má na svědomí i řadu první, a taktéž se vrátí všichni hlasoví představitelé jednotlivých postav z první řady. Tedy kromě jedné výjimky v podobě postavy Nishizono Mio. Do její role se v druhé řadě vrátí její původní představitelka z vizuální novely Kawaragi Shiho, která se natáčení první řady účastnit nemohla kvůli těhotenství, a tak ji v první řadě zastoupila Tatsumi Yuiko.

Samotná druhá řada ponese podtitul „Refrain“, což je název finálního scénáře původní novely, který konečně přináší odhalení onoho „tajemství“ světa Little Busters! a nutí hlavní postavy čelit konečné nelítostné pravdě. Zatím není jasné, jak bude druhá řada dlouhá, ale kromě samotného Refrainu by měla adaptovat i zbývající scénáře jednotlivých hrdinek, které nestačila pojmout řada první. O tom, jestli budou do anime adaptace zahrnuty také scénáře hrdinek z rozšířené verze původní novely s podtitulem „Ecstasy“, není doposud nic známo.