Druhá řada Love Live! a další novinky

V neděli 16. června proběhl v aréně Pacifico Yokohama třetí koncert skupiny μ’s ze série Love Live! s názvem μ’s 3rd Anniversary Love Live!. Zájem o lístky byl mnohem větší, než jaký dokáže aréna uspokojit, a i proto bylo zajištěno ve více než 50 kinech po celém Japonsku živé vysílání koncertu. Lidé, kteří nezískali lístek nebo jsou z daleka a nemohli jet do Yokohamy, se mohli pokusit získat ve slosování lístek do kina, a spolu s ostatními si tak alespoň částečně užít atmosféru koncertu.

V závěru koncertu byla učiněna tři velká oznámení. Prvním z nich je, že na jaře příštího roku se na televizních obrazovkách objeví druhá řada anime Love Live! School Idol Project. První řada byla odvysílána v zimní sezóně tohoto roku a setkala se s velkým úspěchem. V ní se jedna z hlavních postav, Kousaka Honoka, rozhodla založit školní idol skupinu, aby přilákala na školu nové studentky a zachránila ji tak před plánovaným zrušením. Do skupiny se postupně přidávaly další členky a každý den společně dřely, aby se předvedly v co nejlepším světle a získaly pozornost co nejvíce lidí. Takový trénink je ovšem náročný, a ne všechno proto šlo tak, jak by si představovaly.

Druhým oznámením je hra na PS VITA. Zatím nebyly zveřejněny žádné bližší informace o formátu hry, pouze to, že na hře budou pracovat tvůrci Hatsune Miku Project Diva a vydána bude na jaře příštího roku. Jako třetí pak bylo oznámeno, že v únoru příštího roku se uskuteční čtvrtý koncert μ’s. Koncert proběhne ve dvou dnech a bude se konat v Saitama Super Arena, kam se vejde až třicet tisíc lidí a kde se pravidelně koná například letní Animelo Summer Live. Pro srovnání, Pacifico Yokohama pojme asi pět tisíc lidí.

zdroj:   Hachimakikou