Pokračování anime Little Busters! potvrzeno

To, co producenti od začátku slibovali, se i přes drobné pozdější nejasnosti nakonec včera stalo pravdou. Závěrečný 26. díl anime adaptace populární vizuální novely Little Busters! byl zakončen krátkou upoutávkou na zatím blíže nespecifikované pokračování s podtitulem „Refrain“. Zatím není jasné, jakou formu toto pokračování bude mít, ale s ohledem na předlohu se dá očekávat, že půjde nejspíše o klasickou druhou řadu. Taktéž není známo ani žádné bližší datum možného uvedení a oficiální twitter série jen žádá fanoušky o strpení před příchodem dalších informací.

Pro neznalce předlohy doplním, že „Refrain“ je název finálního scénáře z původní vizuální novely, který se hráčům odemkne po odehrání všech scénářů za jednotlivé hrdinky. V tomto scénáři dochází konečně k odhalení onoho „tajemství“ světa Little Busters! a oproti zbytku novely se nese ve značně temnějším a depresivnějším duchu.

O tom, jak se toto „potemnění“ promítne do samotné anime adaptace, můžete posoudit z nového treaser posteru, jenž můžete vidět v úvodu článku, nebo z oné krátké upoutávky, kterou nyní začaly skrze youtube streamovat i nově updatované oficiální stránky série a kterou můžete vidět níže.

http://youtu.be/rAhSGgH2iv8