Květy zla budou rotoskopické

O chystané anime adaptaci psychologické mangy Aku no Hana (Květy zla) jsme vás informovali již loni v létě. Teprve nyní však chystaná adaptace nabývá konkrétních tvarů. Kromě prvního obrázku, který můžete vidět v záhlaví článku, byl zveřejněn i kompletní seznam tvůrčího týmu. Nagahamu Hiroshiho na pozici režiséra tak doplní Itami Aki, který se postará o scénář, Shimamura Hidekazu, jenž si vemze na starost návrh postav, a animaci zajistí studio Zexcs. Dá se tedy říct, že jde o sestavu, jež přislibuje vcelku zajímavou podívanou.

Jestli ovšem čekáte další „klasické“ anime na motivy mangy, jste tvrdě na omylu. Nagahama už od začátku sliboval, že při tvorbě bude využito „netradiční animační techniky“, která je víc než odlišná od té, na kterou jste z většiny anime zvyklí. Nejnovější číslo měsíčníku Bessatsu Shounen Magazine nyní odhalilo, že onou technikou bude rotoskopie. Metoda, jíž byl natočen například i český Alois Nebel. Pokud netušíte, o co jde, v praxi to funguje tak, že se nejdřív natočí živá akce s opravdovými herci a následně se natočený materiál políčko po políčku překreslí v animaci. Jde o technicky i časově velmi náročný postup.

Zatím není jisté, jaký bude dopad a rozsah této techniky na vizuální stránku chystaného anime, ale jistou představu vám může udělat ukázkový testovací záběr, který naleznete pod článkem. Pokud jde o herecké obsazení, můžeme jen hádat, jestli postavy namluví klasicky seiyuu ve studiu, nebo si živí herci „odehrajou“ své role přímo na place. Každopádně samotné anime si svou premiéru odbude letos v dubnu.