Figurka zvědavé Chitandy přímo od KyoAni

Známé animační studio Kyoto Animation čas od času překvapí figurkou či jiným otaku zbožím ze své vlastní produkce. Za sebou už má například několik velice povedených figurek vycházejících z Haruhi a K-Onu. Tyto řady brzy rozšíří Chitanda Eru z jarního (a stále ještě vysílaného) anime Hyouka.

Vzhled figurky vychází z první verze závěrečné znělky tohoto anime. Chitanda tak má na sobě svoje skromné negližé a předloze odpovídá dokonce i podstavec. Po stránce zpracování toho nelze mnoho vytknout, je dostatečně detailní a věrné. Pochvalu si KyoAni ovšem nezaslouží za obličej figurky. Snad až s výjimkou charakteristicky hlubokých fialových očí by v něm roztomilou Chitandu hledal asi jen málokdo. Tento negativní dojem navíc podtrhuje poněkud nemastný neslaný výraz.

Přímo se nabízí možnost, aby k Eru časem přibyla figurka podobně spoře oděné Mayaky, jako je tomu ve zmíněné závěrečné znělce. Zda-li se tak v budoucnu stane, si ale nechávají v Kyoto Animation pro sebe. Neznámé zatím zůstává i datum vydání této Chitandy, stejně jako její cena.