Manga Naruto se „blíží svému vyvrcholení“

Anime adaptace Naruta slaví 10. narozeniny, do kin v létě přijde nový film Naruto the Movie: Road to Ninja a do toho všeho přišel rozhovor, v nemž se mangaka, který Naruta kreslí, Kishimoto Masashi, zmínil, že plánuje ságu ukončit. Pro většinu fanoušků to není nic nového, protože dějové linie se sbíhají a na internetu se už minimálně půl roku objevují kvanta hypotéz o tom, jak a kdy Naruto skončí.

Článek s rozhovorem se objevil v sobotním večerním vydání novin Asahi Shinbun a Kishimoto v něm doslova řekl, že „série se blíží ke svému vyvrcholení“, přičemž dodal, že „už mám v hlavě, jak to celé skončí, takže se děj série žene v tomto vytyčeném směru“. Kishimoto samozřejmě neprozradil nic z toho, jak plánuje sérii ukončit, ani se nezmínil, kdy ten očekávaný konec nastane.

První televizní série, které se v roce 2002 ujalo studio Pierrot s režisérem Date Hayatem v čele, byla ukončena v roce 2007 a dosáhla 220 episod. Sedm dní po konci první série se začala vysílat druhá, Naruto Shippuuden, vznikající pod stejným vedením ve stejném studiu, která pokračuje dodnes a zatím má 265 episod. Obě série vznikaly podle mangy, kterou od roku 1999 publikuje magazín Shounen Jump od Shueishi a zatím dosáhla 60 svazků.