Paradoxy japonské policie

Japonská policie se zabývá velmi zajímavými případy ohledně základoškolaček celkem často. Obvykle to bývají případy, které by u nás nikdo ani případem nenazval a rozhodně by kvůli nim nekontaktoval policii, ale Japonsko je, jak všichni jistě víme, plné pedofilů, kteří na každém rohu číhají na malé holčičky v sukýnkách. Společnost tudíž musí být ostražitější, než v našich bezpečných končinách, což se ukazuje právě na těchto případech. O některých jsem zde již psal, většinou šlo o dívky hlásící policii muže, kteří je obtěžovali otázkami s nemravným podtextem jako třeba dotazem na cestu, nebo i za prostou chůzi po ulici.

Dalším z takových případů bylo před nějakou dobou oznámení na mladíka, který na ulici neznámou dívku ze základní školy nazval „roztomilou“. Incident se odehrál v Ósace na předměstí Izumisana kolem poledne. Policie varovala dívky školního věku, aby byly na pozoru před podezřelými muži. Jako vždy se na 2chanu objevila diskuse o nebezpečnosti Ósaky, která je podobnými případy proslulá. Pokud jste muž a hodláte tam někdy cestovat, vyvarujte se pohledům na základoškolačky, natož pak nějakým pokusům o komunikaci. S velkou pravděpodobností totiž skončíte v chládku.

Někomu by se mohlo zdát, že se z podobných případů stává stereotyp a že už nejsou tak zajímavé, jako bývaly. Běžný styl případů ale naštěstí porušil případ jisté dívenky ze základní školy v Nagasaki, který je přesně obrácený.

Tamní policie hledá dívku ze základní školy, která opakovaně oklamávala nevinné dospělé a tahala z nich peníze srdceryvným příběhem o tom, že jí umírá dědeček v nemocnici a ona potřebuje peníze na taxík, aby se za ním dostala. Universita v Nagasaki shledala případ natolik závažným, že vydala varování občanům, které zní:

Poslední dobou se u kampusu Sakamoto vyskytuje dívka ze základní školy, která oslovuje lidi s příběhem ve smyslu „umírá mi dědeček, potřebuju se za ním rychle dostat do nemocnice, dejte mi, prosím, peníze na taxík!“. Je zaznamenáno několik případů, kdy jí studenti skutečně peníze dali.

Opět se na 2chanu objevila diskuse o tom, zda mají studenti v Nagasaki srdce ze zlata nebo jsou prostě příšerně důvěřiví:

To je úžasné, co?

Základoškolačka-podvodnice – děsivé!

Měla by to zkusit okolo Tokyo Dome, vydělala by jmění

To zní jako z nějakého ero-doujinshi…

Ta ví jak na lolicony.

Vzal bych si ji domů.