Ósacká policie hledá muže za chůzi po ulici…

Ósacká policie hledá muže za to, že šel po stejném chodníku jako dívka školního věku, maje přitom na obličeji roušku. Policejní zpráva říká, že dívka podezřelého muže potkala kolem osmnácté hodiny při cestě domů. Dívka muže nahlásila policii dodávajíc velmi užitečný popis: přes dvacet let, střední postavy, krátké černé vlasy, černý svetr, bílé rukavice a bílá rouška. Policie doporučila lidem, aby se obrátili na linku 110 (japonská obdoba evropského 112), pokud uvidí popisovaného muže nebo jinou podezřelou osobu.

Jenom si dovolím podotknout, že nošení bílé roušky přes ústa není v Japonsku až tak ojedinělým jevem; lidé je používají hlavně v nacpaném metru a podobných rušných místech, aby zabránili šíření viróz. Dívka tedy člověka s maskou s největší pravděpodobností neviděla poprvé v životě.

Není to poprvé, co se na policii podobné hlášení dostalo. Hlášení na ósacké policii a následná pátrání se na internetu pomalu stávají legendárními. Před několika měsíci bylo například ohlášeno, že se podezřele vypadající muž ptal dvou školaček na cestu. Svůj dotaz odůvodnil prohlášením, že se právě do oblasti přistěhoval. Tentokrát za zločin promluvení ke školačkám policie pátrala po „plešatém muži oblečeném v béžovém pracovním oděvu a v černých kalhotách“, tedy muži už jen svým vzhledem evidentně velmi podezřelým. Policejní zpráva dále uvádí, že nebylo zjištěno žádné obscéní ani násilné chování a opět vyzývá k okamžitému hlášení na linku 110 v případě spatření podezřelého.

Po pročtení podobných zpráv si internetová komunita začala, někdy sarkasticky a někdy trochu vážněji, pokládat otázku, zda nebude zanedlouho zločin pustit individua mužského pohlaví ke školačkám či ženám vůbec. Jistě, svět je plný zlých pedofilů, možná si to jen ósačtí policisté uvědmují lépe než kdo jiný a podle toho jednají.