K-ON putování do základní školy Toyosato

Slíbil jsem nějaké reporty z cest, tak tady jeden, možná taky ten nejlepší, je. Jednoho nedělního dne, 7. srpna, jsem vyrazil z Ósaky do malého rurálního městečka jménem Toyosato. Městečko, u kterého se na první pohled zdá, že výnosy z turismu bude mít takřka nulové. Kdysi tomu tak asi také bylo, ale to se díky populárnímu titulu K-ON změnilo a dnes se tam každý víkend sjíždí stovky lidí všech věkových kategorií, party kamarádů či i rodiče s dětmi. Prostě všichni, kteří mají rádi toto úžasné dílo o dívkách, které občas hrají na hudební nástroje. Důvodem je, že právě tato budova, kdysi Základní škola Toyosato, se stala předlohou pro Sakura střední v K-ONu a vevnitř se cítíte opravdu jako v prostředí tohoto skvělého anime, neboť vše je přesně takové, jak to znáte z anime.

Toyosato se nachází v prefektuře Shiga, necelé dvě hodiny vlakem z Ósaky či něco přes tři hodiny z nádraží Tokio. Lze tam samozřejmě jet i autem, proto tam člověk o víkendu docela určitě spatří také nějakou tu itashu. Pokud by vás zajímalo, na kolik může přeměna auta na itashu přijít, tak vězte, že itasha Mio, kterou můžete vidět na fotkách, přišla majitele na něco přes 100 tisíc jenů. Vše si lepil sám; kdyby si to nechal udělat od profesionálů, platil by ještě nějakých těch pár tisíc až desítek tisíc jenů navíc.

Na místě se může občerstvit v K-ON café, kde si může koupit sladké pečivo ve tvaru Ton-chan, nějaké klasické hlavní jídlo anebo i ledovou tříšť příchutě Purple Argentina, což je příchuť, kterou si Yui vymyslela a chtěla, tudíž nikde jinde než tady si ji člověk dát nemůže. V prostorech K-ON café je také koutek, kde se shromažďují dárky, které přišedší věnovali. Jsou tam k vidění věci z vlastní výroby, Blu-ray a DVD, figurky, ale i velmi drahé nástroje, na které v K-ONu hrály (Giita – Heritage Cherry Sunburst Gibson Les Paul Standard, Elizabeth – Fender Jazz Bass, Muttan – Fender Mustang).

Spíš než vyprávět o tom, co jsem viděl, bude vhodnější nechat za mě mluvit fotky, které si můžete prohlédnout. Pokud chcete vidět ještě víc fotek a ve vyšším rozlišení, můžete zavítat na můj Flickr účet.