První figurka Madoky je venku

Přestože do zdárného ukončení Puella Magi Madoka Magica zbývalo ještě nemálo hodin, tak většina eshopů pro otaku už přijímala předobjednávky na vůbec první figurku z tohoto anime (nebudeme-li počítat nendoroidy a fanouškovské výtvory). Výrobce, kterým je v tomto případě Wave, si jen těžko mohl vybrat lepší dobu na uvedení této figurky.

Jedná se přímo o ústřední postavu Kaname Madoky a provedením se řadí do již tak početné rodiny ze série Beach Queens, která se vyznačuje sličnými bishinkami v plavkách. Stejně jako u ostatních produktů z manufaktury tohoto výrobce nemůžeme ani zde očekávat nějak přehnaně detailní zpracování. Detailů je zkrátka tak akorát a v případě tohoto anime ostatně ani nemůžeme hovořit o nějak zvláště propracované kresbě postav. K tomu dostáváme přidanou hodnotu v podobě loli v roztomilých plavkách a to vše za férovou cenu 3 100 yenů (necelých 630 Kč) na AmiAmi. Na uvolnění figurky do prodeje si ovšem budeme muset počkat až do října.

Mimochodem na 2chanu se živě diskutovalo o tom, že takto do šířky protažený obličej, jenž je pro postavy v tomto anime tak typický, se pro figurku jednoduše nehodí. Osobně prozatím zastávám spíše neutrální názor. Uvidíme, jestli další výrobci přijdou s jinou variantou a teprve potom lze objektivně srovnávat, která z nich je lepší.