Příští Comiket dále míří na jaro

Covid-19 se, stejně jako mnoha jiných událostí, dotkl i největší otaku akce v Japonsku, Comiketu. V pořadí 98. Comiket se měl kvůli olympiádě v Tokiu uskutečnit tento rok v netradičním jarním termínu, avšak nakonec byl odvolán stejně jako samotná olympiáda. V červenci pořadatelé Comiketu přišli s tím, že se budou snažit cílit na jaro příštího roku, protože léto nadále zastiňuje odložená olympiáda, ať už proběhne jakkoliv.

Tento týden v úterý bylo na Twitteru upřesněno datum, které nyní připadá na 2. až 5. května. V oznámení bylo dále uvedeno, že dojde i na kapacitní opatření. S největší pravděpodobností půjde o loterii, do které se všichni zájemci budou muset předem zaregistrovat, a nedlouho před akcí se dozví, jestli vyhráli a mohou si jít koupit nějaké to dódžinši. Stejný systém ostatně funguje už řadu let i při výběru prodejců.

Že přibyla další nová pravidla snad nikoho nepřekvapí. Všichni návštěvníci budou muset nosit roušku a pořadatelé také požadují, aby si návštěvníci stáhli vládní aplikaci pro trasování nákazy do svého telefonu. Z loterie si pak pořadatelé vyhrazují právo vyjmout kohokoliv z rizikových oblastní v Japonsku i ve světě.

zdroj:   ANN