BNA se přiřítí na jaře

Před několika dny došlo k aktualizaci oficiálních stránek již dříve oznámeného originálního animovaného projektu, který byl nazván BNA (BRAND NEW ANIMAL). Televizního seriálu se dočkáme letos na jaře, kdy se začne vysílat na Fuji TV v programovém bloku Ultra+. O online distribuci se jako u všech Ultra+ seriálů postará Netflix. Web vedle dalších jmen tvůrčího týmu zveřejnil i první upoutávku, kterou přikládáme na konec článku. Mezi obsazením v současné době známým najdeme Morohoši Sumire, Hosoju Jošimasu, Naganawu Mariu, Išikawu Kaitoa, Takašimu Garu a Murase Mičijo.

Animátor Jošinari Jó vede seriál z režisérského postu. Mimo animační pole se Jošinari představil jako režisér na sérii Little Witch Academia. Autorem námětu i hlavním scénáristou je Nakašima Kazuki, známý především svou spoluprací s režisérem Imaišim Hirojukim v podobě projektů Tengen toppa Gurren Lagann, Kill la Kill a PROMARE. Návrhy postav nakreslil Jošigaki Júsuke, jenž se podílel na seriálech Mahó cukai ni taisecu na koto ~Nacu no Sora~ a Black Rock Shooter. Postu předního animačního režiséra se však ujal Takeda Naoki, jehož jsme mohli vidět jako epizodního animačního režiséra na seriálové Little Witch Academia a SSSS.GRIDMAN. Pod vizuálním konceptem seriálu je podepsána Genice Chan.

Vedoucím výpravy se stal Nomura Masanobu ze studia Bihó. Nomura pracoval mimo jiné na seriálech Kiznaiver a Little Witch Academia. V současné době můžeme jeho práci vidět v projektu Eizóken ni wa te o dasuna!. Barevnou paletu vybírala Kakita Jukiko ze studia T2. Vedle již zmíněných titulů jako LWA a PROMARE pracovala například i na Osomacu-san a Carole & Tuesday. Šidara Nozomi se stala vedoucí kompozitu, jako tomu bylo i v případě Sekai seifuku ~Bórjaku no Zvezda~. Střih má na svědomí Cubone Kentaró. Hudební doprovod složil mabanua, který spolupracoval na soundtracku k Sakamiči no Apollon a sám složil hudbu k seriálu Megalo Box. Animační práce jsou v rukou studia TRIGGER.

V 21. století došlo k odhalení existence antropomorfní zvířat, která doposud žila ukryta před zraky obyčejných lidí. Záhadným bytostem bylo vybudováno zvláštní město, kde si mohou svobodně žít. Právě do tohoto města před lidmi uteče i Kagemori Mičiru, která byla obyčejným člověkem až do dne, kdy se bez vysvětlení promění v antropomorfního tanukiho. Ve městě se setká s Ókamim Širóem nenávidějícím člověčinu. Po jeho boku se Mičiru začne pomalu seznamovat s každodenními radostmi i strastmi antropomorfů. Souběžně s tím děvče pátrá po klíči k rozřešení záhady své proměny, což ji přivede do šlamastyky, kterou nikdy nemohla předvídat.